Вхід | Реєстрація

Із небезпечних регіонів уже евакуювали 82 000 громадян

Із небезпечних регіонів уже евакуювали 82 000 громадян

Із Донецької області та інших небезпечних регіонів до безпечних місць уже евакуювали близько 82 тисячі українців, насамперед жінок, дітей та осіб похилого віку. Про це інформує прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Мінреінтеграції у своїй роботі спирається на волонтерські організації Helping to Leave, громадську організацію «Пролісок», «Хелп Піпл», «Схід SOS».

За даними міністерства, понад 20 таких організацій беруть участь у проведенні евакуації у всіх напрямках, де є небезпека для мирного населення. Йдеться про тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей, а також райони Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Харківської областей, де зберігається особливо високий рівень небезпеки.

До процесу залучені також міжнародні організації, які зі свого боку підтримують як українських переселенців, так і волонтерів, надаючи паливо для транспорту, продукти харчування тощо.

«Робота триває постійно, щодня. Не завжди помітна суспільству, але об’ємна та важлива. У ній залучено багато людей. На жаль, в умовах повномасштабної війни далеко не про все можна розповідати більш докладно, аби не зашкодити й не наражати на ризик громадян, яких евакуюють», — зазначили в Мінреінтеграції.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2022, 18:22 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації