Вхід | Реєстрація

Півмільйона дітей розпочали навчальний рік у ЄС

Півмільйона дітей розпочали навчальний рік у ЄС

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн пообіцяла 100 мільйонів євро на підтримку українських шкіл.

З її слів, внаслідок російської агресії було пошкоджено чи зруйновано понад 70 шкіл. Внаслідок війни півмільйона українських дітей змушені були розпочати навчальний рік у Європейському Союзі.

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що багато інших шкіл в Україні просто не мають класної кімнати, до якої діти могли би піти.

«Ми працюватимемо з першою леді, щоби підтримати відновлення пошкоджених українських шкіл. І саме тому ми надамо 100 мільйонів євро, бо майбутнє України розпочинається у її школах», – наголосила вона, виступаючи у середу, 14 вересня в Європейському парламенті.

За інформацією Міносвіти, наступного року в бюджеті запланована субвенція у розмірі 1,5 мільярда гривень на облаштування укриттів у школах. Також у відомстві зазначили, що кількість шкіл, уже обладнаних сховищами, поступово зростає.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2022, 16:25 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації