Вхід | Реєстрація

Підбірка ноутбуків 14 дюймів – найкращі рішення для поїздок

Підбірка ноутбуків 14 дюймів – найкращі рішення для поїздок

Лептопи з діагоналлю 14 дюймів вважаються оптимальним рішенням для роботи поза домом або офісом. Вони оснащені досить великим екраном, але їх розміри залишаються компактними, а вага – невеликою. Їх легко перевозити. Виробники наділяють такі пристрої чудовим функціоналом. Як вибрати лептоп 14 дюймів правильно і на які моделі звернути особливу увагу – далі в матеріалі.

Вибір ноутбука: ключові характеристики

Купувати пристрій потрібно з урахуванням основних характеристик:

  • Процесор. Intel або AMD. Від процесора залежить продуктивність, швидкість, енергоефективність лептопа. Для виконання офісних завдань підійдуть Intel i3 або AMD Ryzen 3 з мінімальною потужністю. Лідируючі позиції займають i9 та Ryzen 9 (підходять для ігор, монтажу якісного відео тощо).
  • Оперативна пам'ять. Від її обсягу залежить кількість завдань, які ноутбуки здатні виконувати одночасно. 4 ГБ для сучасних пристроїв – це необхідний мінімум. Оптимально, якщо ОЗП становить від 8 ГБ.
  • Відеокарта. Графіка може бути представлена як вбудованою (стандартні завдання), так і дискретною (окремою) відеокартою (ігри, відеомонтаж та 3D). Для максимальної потужності можна використовувати їх поєднання.
  • Матриці. Найпопулярніші – IPS (широка гама кольорів, яскравість зображення) та TN (швидкий відгук, повноцінний ігровий процес).
  • Накопичувач даних. Найкраще рішення – поєднання SSD (велике навантаження на систему) та HDD (повільна робота, мінімальне навантаження). Перший підійде для зберігання файлів, які часто потрібні, а другий – для всіх інших.

Не варто переплачувати за сканер відбитків пальців і розширення екрана вище Full HD.

Кращі 14-дюймові моделі ноутбуків

При виборі пристрою слід придивитися до таких моделей:

  • Huawei MateBook 14. Високий обчислювальний потенціал, автономна робота до 7 годин, памʼять 16 ГБ, що дозволяє відкривати велику кількість програм без зависань. Потужний процесор AMD Ryzen 5.
  • Lenovo IdeaPad 5 14IIL05. Процесор Intel Core i5 для відмінної продуктивності та швидкого відгуку. Хороший кут огляду, природна передача кольору, памʼять і накопичувач 8 та 512 ГБ відповідно.
  • Honor MagicBook 14. Ультратонкий лептоп із якісного матеріалу Потужний процесор AMD Ryzen 5, пам'ять 8 ГБ, автономна робота до 10 годин, накопичувач на 256 ГБ.
  • Dell Inspiron 14 7490. Чіп Intel Core i5/i7, матриця IPS, автономна робота до 12 годин. Пам'ять 8–16 ГБ. Хороший інтерфейс, можливість підключити сучасну апаратуру.
  • Lenovo ThinkPad E14. Чіп Intel Core i3/i5/i7, матриця IPS, пам'ять від 4 до 16 ГБ. Автономний режим роботи – до 12 годин. Велика клавіатура – зручно друкувати, працювати з документами.

Ці ноутбуки відрізняються гарним функціоналом у поєднанні з демократичними цінами. Перед покупкою важливо визначитися, для яких завдань потрібен пристрій.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2022, 13:39 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації