Вхід | Реєстрація

Коли розпочнеться опалювальний сезон

Коли розпочнеться опалювальний сезон

Опалювальний сезон в Україні, не дивлячись на війну, збираються почати вчасно. Українців попереджають, що опалювальний сезон 2022–2023 буде найскладнішим за останні 30 років, оскільки ворог обстрілює енергетичну інфраструктуру.

Департамент комунальних послуг за запитом РБК повідомляє, що опалення буде включене, коли середньодобова температура три дні поспіль становитиме не вище +8°. А навесні опалення відключать, коли середньодобова температура за три дні перевищить це значення.

За встановленими урядом нормами, температура повітря в житлових приміщеннях (за умови їх утеплення) повинна бути забезпечена на рівні +18°, а в наріжних кімнатах +20 °C. Температура не повинна бути нижче +16°.

Найскладнішим опалювальний сезон буде на тимчасово окупованих росією областях. Окупанти не дбають про те, щоб дати тепло мирним жителям, а інфраструктура сильно постраждала.

Опалювальний сезон цієї зими може зриватися через ракетні удари росії по об’єктах критичної інфраструктури.

Вугілля і газу для опалення Україні вистачає, також накопичують альтернативні види опалення, такі як деревину. Для захисту електростанцій купуються додаткові генератори.

Українцям пообіцяли, що отримувачі субсидій на опалення в минулому році одержать їх і цього року. Тарифи на тепло до весни підвищувати не будуть.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2022, 09:49 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації