Вхід | Реєстрація

Із полону повернулись дев’ятеро полтавців

Із полону повернулись дев’ятеро полтавців

Україна повернула з російського полону 215 захисників, серед яких дев’ять мешканців Полтавської області, інформує прес-служба Полтавського обласного ТЦК та СП.

Зокрема, офіцер бригади морської піхоти, старший лейтенант Сергій Стратічук, який боронив «Азовсталь». Військовий родом із Решетилівки. До полону потрапив 12 квітня під час бойових дій в Маріуполі.

Також з російського полону повернулися воїн «Азовсталі» Олексій Стребков, майор Сергій Волинський, який боронив Маріуполь, виконуючи обов’язки командира бригади морської піхоти. До полону потрапив 17 травня в результаті виходу з «Азовсталі».

17 травня в ході евакуації з «Азовсталі» до полону потрапив також мешканець села Копили Полтавського району, військовослужбовець бригади морської піхоти Сергій Павлюк, якого теж було звільнено в ході обміну.

Разом із ними з полону звільнили майора Богдана Трубічина з Кременчука. Він потрапив до полону 12 березня в районі населеного пункту Ольгинка Донецької області. Україну захищав у складі бригади імені гетьмана Івана Мазепи на посаді заступника командира батальйону.

У списку звільнених військовополонених також є ім’я гадячанина Сергія Кравченка. Він захищав Батьківщину в лавах Національної гвардії України. Потрапив у полон разом з рештою захисників «Азовсталі».

Крім того, вдалося повернути лейтенанта Сергія Корнета із села Пузикове Глобинської громади, який у травні був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Уродженця Кременчука Юрія Чорнобая обміняли й звільнили з російського полону. Ще вдалося обміняти головного сержанта 1 батальйону полку «Азов» Кирила Масалітіна з Горішніх Плавнів. Під час вибуху в Оленівці він отримав поранення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2022, 17:35 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації