Вхід | Реєстрація

У Полтаві судитимуть учасників 2 організованих злочинних груп, які торгували наркотиками

У Полтаві судитимуть учасників 2 організованих злочинних груп, які торгували наркотиками

Полтавською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно 2 організованих злочинних груп за скоєння злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

Обвинувачені – 6 жителів Полтави, серед яких 2 жінок, які очолювали групи.

Учасники першого наркоугрупування з-за кордону поза митним контролем та з інших областей України систематично отримували прекурсори, з яких за місцем свого проживання виготовляли психотропні речовини.

Учасники другої групи на постійній основі налагодили процес постачання наркотичних засобів з інших областей України.

За даними слідства, наркотичний засіб – метадон, психотропну речовину – метамфетамін, прекурсор – ефедрин зловмисники реалізовували «із рук в руки» наркозалежним особам. Оплата за «товар» відбувалася шляхом перерахування коштів на банківські картки або готівкою. Обіг «кримінальних» грошей на банківських рахунках фігурантів становив більше мільйона гривень.

Під час обшуків за місцем проживання полтавців правоохоронцями вилучено прекурсори, засоби для виготовлення наркотиків (колби, хімічні реагенти, ваги), банківські картки, мобільні телефони.

Дії осіб кваліфіковано за ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 2  ст. 306 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту наркотичних засобів, а також незаконний збут наркотичних засобів, незаконне придбання, зберігання, перевезення та пересилання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин з метою збуту, а також збут прекурсорів, використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та прекурсорів, з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів та прекурсорів, вчинені за попередньою змовою групою осіб). 

Окрім вказаних статей, дії учасників групи, причетних до переміщення прекурсорів поза митним контролем, кваліфіковано за ч. 2 ст. 305 КК України (контрабанда прекурсорів, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб).

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури заходи з викриття протиправної діяльності наркоугрупувань проведено Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області, досудове розслідування здійснювалося Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2022, 14:49 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації