Вхід | Реєстрація

Іграшки впливають на наших дітей більше, ніж ми підозрюємо

Чим грається сучасна малеча та які забавлянки були у наших прадідів, як вибрати та придбати безпечну іграшку або як зробити її самостійно - у наступному сюжеті.
З іграшкою дитина росте, розвивається та пізнає світ. Запитання «Як обрати правильну іграшку?» повинне хвилювати кожного з батьків. Психологи стверджують, що саме граючись, малеча вперше пізнає добро і зло та приміряє на себе різні життєві ролі. І вважають, що найкращими є м'які іграшки, які покликані дарувати ніжність, відчуття безпеки та захищеності. А от стосовно не менш популярних серед дітей іграшок-продукції західної культури радять бути обачними.
Наталя Сухіна, практичний психолог:
- Трансформери, кіборги, бетмени породжують агресивні імпульси. Я не радила б, щоб у дитячій кімнаті було багато таких іграшок.
Улюблену дівчатками Барбі називають найдосконалішою та найпопулярнішою лялькою, але гру з нею теж вважають заняттям не з корисних. Яскрава зовнішність іграшки може стати причиною комплексу неповноцінності в майбутньому. Є ще й інший момент:
Наталя Сухіна, практичний психолог:
- Погляньте, яку роль бере на себе дівчинка по відношенню до цієї красуні. Хіба можна її пестити, вкладати спати, голубити. Це дещо інші стосунки. Дівчинка може брати на себе роль партнерки, подруги або прислуги, яка виконує забаганки і примхи цієї красуні. Можна розглядати ще й інший аспект: Барбі живе у казковому будинку, у розкішному оточенні. Таким чином відбувається зміщення в бік матеріальних цінностей замість духовних - материнства і т.д.
Корисними як для дитячої психіки, так і для взаємостосунків із батьками вважають виготовлення іграшок власноруч. До речі, саме такі, зроблені самостійно або люблячими батьками, забавлянки допомагали рости нашим предкам. Будь-який природний матеріал - камінчики, палички, шишки, навіть солоне тісто можуть стати основою для іграшок, якщо підійти до справи з фантазією. До того ж, такий матеріал, на відміну від штучно створеного, дарує дитині позитивну енергію.
Небезпечними за певних умов можуть бути і комп'ютерні ігри -стверджують фахівці.
Психологи радять: іграшок не повинно бути багато. Їх слід обирати виважено і вдумливо.
На що звернути увагу при купівлі дитячої іграшки - запитаємо в Управлінні у справах захисту прав споживачів.
Анна Борботько, завідувач сектором роботи зі зверненнями громадян Управління у справах захисту прав споживачів:
- Слід звертати увагу на спеціальне маркування та супровідну документацію. Спеціальне маркування вказує на інформацію про виробника: місцезнаходження, координати, а також адресу або інформацію про постачальника. Крім того важливо цікавитися сертифікацією.
Якщо іграшка яскраво пофарбована або має специфічний запах, краще від неї відмовитися - радить пані Анна.
Які іграшки обирають діти та чи звертають батьки увагу на їх безпечність - розказують самі полтавці.

Бліци:
- чим любить гратися Ваша дитина?
- пірамідками, кубиками..
- ви звертаєте увагу на сертифікат якості?
- не звертаю.
- дівчинка: люблю гратися ляльками.
- бабуся: батьки звертають увагу на якість іграшок, по можливості купують дорогі речі.
- Грається іграшками, машинками. Звичайно, звертаємо увагу на сертифікат якості.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації