Вхід | Реєстрація

Люди закохані в пісню

Така вже людська природа, що ми плачемо, коли нам гірко і сміємося та співаємо, коли відчуваємо щастя. Може, саме тому людині потрібно більше пісень та сміху, щоб знаходити в них розраду та сили для душі. Часто задумуюсь над цим, бо саме танець і пісня стали за останні 10 років для мене не тільки роботою, але й життям... І ніколи не перестаю дивуватися, як щедро наділив Бог українців співочим талантом, навчив все виливати в пісні. Нещодавно на районній сцені виблискували талантами Гиряві-Їсківці. Лохвицький глядач завжди дуже тепло приймає наших артистів, бо ті постійно радують і захоплюють цікавими та різноманітними художніми номерами, щедро і від душі дарують своє мистецтво. Перше слово хочеться сказати про нашу хор-ланку. У їхньому виконанні прозвучали українські народні пісні «Чом ти не прийшов» та «І учора в куми, і сьогодні в куми». Їх всього п’ятеро: Палій Євгенія, Дробченко Ніна, Христинко Марія, Смосарчук Лідія та Хоменко Лідія, але як гарно вони вміють співати народні пісні, як трепетно вони проживають кожну, талановито доносячи народне мистецтво до глядача. Вони знають безліч пісень, ще тих, що співали їхні бабусі і саме вони є хранительками української народної пісні в нашому селі – ці молоді душею жінки з народного фольклорного колективу «Журавка». І дуже відрадно, що навіть молодь заслухується їхніми піснями. А в більш сучасному вигляді народна пісня лунає у виконанні ансамблю української пісні «Мальви». Цей ансамбль дивує дуже гарними голосами, різноманітним репертуаром та майже незмінним складом учасників на протязі кількох років. Хочеться згадати добрим словом подружжя Оксану та Валерія Іванько, бібліотекаря Валентину Ужвій та Галину Бахмат, які з задоволенням співають в ансамблі. Олександр Юхно завжди був улюбленцем нашої публіки, не тільки як виконавець, а ще й як активний учасник драматичного гуртка. Пісня „Все для тебя”, в його виконанні, припала до душі всім жінкам в залі. Чарують глядача своїми піснями Тамара Юрченко – «Нежность» та Ніна Дробченко – «У Сорочинцях». Особливо зворушливо прозвучала пісня «Балада про синів», яку вони виконали в дуеті. Сподобалась глядачам і пісня «Калина» у виконанні Тамари Юрченко, Ніни Дробченко та Тетяни Дзюби. З захопленням аплодували лохвичани Валентині Кусайко – «Снег летит» та Тетяні Дзюбі – «Дорога додому». Ці талановиті жінки люблять пісню і глядачі завжди це відчувають і цінують. Додала гарного настрою в залі пісня „Давайте вип’єм чарчину” у виконанні Валентини Кусайко та Олександра Юхна.
Багато зусиль доклав у розвиток нашої співочої самодіяльності художній керівник Володимир Дзюба. Дуже приємно працювати з людиною, яка не тільки любить і відчуває музику, а й є чудовим професіоналом своєї справи. Змусив задуматись і, навіть, заплакати уривок з поеми Б. Олійника «Посвята матері», у виконанні директора СБК, фахівця з художнього читання Анатолія Бахмата. Приємно дивує своїми талантами наша молодь. Глядачі з захопленням слухали «Баладу про кохання» від Анатолія Бахмата (молодшого) та Ані Дзюби, аплодували Ані Бахмат – «Віночок». Люблять в Гирявих Їсківцях і в Лохвиці нашого «малого соловейка» Андрія Макарця. Зал просто зривався аплодисментами після виступів юних вокалістів. Веселий сміх в залі викликав виступ учасників драматичного гуртка Олександра Юхна, Анатолія Бахмата та Тетяни Дзюби. Вони зіграли уривок з кінофільму «Весілля в Малинівці» і глядачі були в захваті від дійства, яке відбувалося на сцені. Окрасою нашого концерту був танцювальний колектив „Забава”. Сподобалися глядачам танці „Українська полька”, „Віночок”, „Вальс” та „Солдатська ностальгічна”. Яскраві виступи дарували людям радість і задоволення. Дуже люблю працювати з цими талановитими дітьми, для яких танець став не просто розвагою, а справжнім улюбленим заняттям. Хочеться вірити, що роки, які вони проведуть в колективі, залишать світлий слід в їхньому житті. Концерт добіг кінця. Гордість і повага переповнювали мою душу за цих чудових людей. Вони дуже різні за віком, абсолютно не співпадають їхні погляди на життя, але коли вони виходять на сцену, все це стає несуттєвим, бо тут їх єднає любов до пісні, музики, танцю. І, може, саме тому вони вже стільки років приходять в холодний, сирий Будинок культури, не звертаючи уваги на матеріальні проблеми та негаразди. Адже тут, з першими акордами музики, починається інший вимір – чарівний світ мистецтва! І вони – люди, закохані в пісню – завжди будуть у цьому світі своїми і потрібними.

Автор: Художній керівник Гирявоїсковецького СБК Наталія Бахмат, www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2010, 15:05 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації