Вхід | Реєстрація

Ми з людьми поділимось добром

На березі синьоокої Сули розкинулось мальовниче козацьке село Білогорілка. У ньому проживають роботящі і співучі люди. Колись у селі не вмовкали пісні. На жаль, часи змінюються. Зараз рідко можна почути спів вечорами на сільських вулицях. Але, як добре, що в Білогорільці залишилися небайдужі до чарівної української пісні, запального танцю та веселого гумору люди. Кожного року на всіх святах, які проводяться в селі, учасники художньої самодіяльності Білогорільського сільського Будинку культури радують своєю концертною програмою односельчан. А очолює цей маленький колектив дзвінкоголоса і безмежно віддана своїй справі С.О.Маковченко. З нетерпінням глядачі чекають пісень про кохання у виконанні Н.М.Панченко. Тепліє на душі, і думки кожного линуть до рідного дому, до мами, слухаючи пісні у виконанні Т.П.Фуртат. Звеселяють глядачів і юні танцюристи (О.Деркач, Д.Сидоренко, К.Шинкаренко). А байдужими нікого не залишають аматори гумористичного жанру: В.П.Онасенко, Л.М.Нагорна, А.І.Симоненко, Л.Ю.Ващенко. Молодь з радістю зустрічає пісні у виконанні Ольшанського В.В.. І як важко інколи буває молодому художньому керівнику, яка навіть музичну апаратуру використовує власну. Але скільки бажання у цієї молодої жінки і її невеличкого колективу нести людям радість і дарувати пісні, які підтримують всіх у нелегкий час, що їм можуть позаздрити ті колективи, у яких і матеріальна база велика і спонсори багаті. Які б труднощі не були, колектив художньої самодіяльності завжди бере участь у творчих звітах на районній сцені. Ось і в цьому році творчий звіт Білогорільського сільського Будинку культури відбувся 27 березня. Ми сподіваємось, що наш маленький колектив подарував радість усім глядачам і залишив про себе лише приємні спогади. Хочеться подякувати всім учасникам художньої самодіяльності, а також сільському голові М.П.Сакалу, який забезпечив колектив транспортом.
Бажаємо всім мирного неба над головою, родинного тепла, нехай у ваших серцях буяє весна, і як співається у пісні: «І зацвітуть яблуні знов, буде весна, буде любов».

Автор: А.І.Симоненко, директор Білогорільського СБК, www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2010, 16:09 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації