Вхід | Реєстрація

У Машівці «трясли стариною»

Нещодавно у Машівці відбувся творчий вечір Володимира Томшинського під назвою «Тряхнем стариной», для якого зібралося цього річ багато ювілеїв: 55-річчя, 20 років на машівській сцені і 50 років на сцені взагалі.
На нього збиралися глядачі з усього району. А друзі та колеги ювіляра з'їжджалися звідусюди:із Сум, Донбасу, Москви, уже не кажучи про Полтаву. Хореографи, керівники знаних колективів, земляки. Цей концерт, приурочений Дню працівників культури, став черговою віхою творчої біографії директора районного Будинку культури, засновника зразкового дитячого танцювального ансамблю «Відродження», ініціатора близьких і далеких поїздок машівських колективів Володимира Томшинського, пише Новини Полтавщини.
Саме завдяки його наполегливості назву маленького райцентру («Го-род Ма-шев-ка!») скандували глядачі у Європі: Болгарії, Словаччині, Греції. - Я - щаслива людина, - скаже він посередині концерту, - у мене є сім'я, діти, внуки і справжні друзі. Я це дуже ціную і щиро вас усіх люблю. І поважаю.
Сам же іменинник співав улюблену «Сингареллу», репертуар Ободзинського і Круга, шансон 80-х. Співав сольно і разом із народним ансамблем «Гармонія», у складі гурту «Славяне».
Шквал оплесків зібрав номер із репертуару легендарних «бітлів» у виконанні Володимира Томшинського з дитячим ансамблем «Горошини» - в майках і джинсах, вогнях і «диму», він фінішував шаленим брейком у виконанні чемпіона області Сергія Панька.
Вперше на машівській сцені співав Сергій Єгоров - керівник ансамблю «Краяни» з 1996 по 2006 роки. Досі цього артиста з колоритною шевелюрою ми бачили хіба іноді вгорі біля пульта (на найвідповідальніших концертах). Це в його студії записані усі фонограми музичного супроводу для наших вокалістів. Співали Олександр Бондаренко (саме Томшинський уперше умовив його вийти на машівську сцену) і Наталя Ющенко. Свої вітання заготувати півтора десятка вихованців вокальної студії Валентини Патик.
Цілу купу привітів привіз головний балетмейстер області Вадим Перепелкін - це він допомагав подружжю Томшинських ставити на машівській сцені «Свято в Карпатах» - із його хвилями, плотами і трембітами. Шість років він працював із нашими дітьми. Минулорічні випускники ансамблю «Відродження» зібралися знову, щоб подарувати глядачам перлини свого репертуару, хореографічні постановки «Віяла», «Грецька сюїта», «Свято в Карпатах». Як зізнався потім Вадим Вікторович, він за цей концерт і назгадувався, і наплакався.
Свято скінчилося. За лаштунками дорослі та діти дарували усім своїм хореографам колективний уклін. Куліси закриті. У залі тихо. Артисти вже давно перевдягаються нагорі. Він стомлено опустився на лавку за лаштунками. Ні сил, на слів, ні емоцій - сьогодні усе віддав глядачам. А завтра життя почнеться заново...

Автор: www.mobus.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2010, 17:08 | Машівка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації