Вхід | Реєстрація

Справу директора Агентства доріг Полтавщини завершили

Справу директора Агентства доріг Полтавщини завершили

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати кримінальне провадження за підозрою увільненого директора державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексія Басана в  нецільовому використанні 29 мільйонів гривень і зловживаннях на 5,5 мільйона. Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами детективів НАБУ ухвалено рішення про завершення досудового розслідування в справі стосовно керівника одного з державних підприємств на Полтавщині, який підозрюється в нецільовому використанні майже 29 мільйонів гривень та мільйонних зловживаннях під час будівництва доріг у області. На сьогодні матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення», — інформує прокуратура.

Раніше керівнику ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексію Басану НАБУ та САП вручили підозру в зловживаннях. Суд відпустив його під особисте зобов’язання.

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2018 року очільник підприємства на власний розсуд, всупереч вимог Бюджетного кодексу України, уклав із фірмами договори на проведення комплексу робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на загальну суму майже 29 мільйонів . З метою приховання злочину, вказана особа вирішила поділити три ділянки дороги протяжністю 118 км на 22 частини. Однак виконання вказаних робіт не відповідали напрямам використання бюджетних коштів. Крім того з’ясувалося, що договори укладено без проведення процедури відкритих торгів, а вартість самих робіт була завищена на суму понад 5,5 мільйона гривень.

Такі зловживання очільника держпідприємства завдали державі, у особі державного підприємства, збитків на суму майже 29 мільйонів гривень — саме стільки коштів було безпідставно перераховано на виконання договорів. На сьогодні дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 210 та частиною 2 статті 364 КК України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 листопада 2022, 12:56 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації