Вхід | Реєстрація

Поліцейські Полтавщини затримали чоловіка, який ошукав полтавчанку на 10 тисяч гривень

Поліцейські Полтавщини затримали чоловіка, який ошукав полтавчанку на 10 тисяч гривень

Поліцейські Полтавщини, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, вручили підозру у вчиненні шахрайства 33-річному мешканцю міста Кропивницький, який ошукав жительку обласного центру на 10 тисяч гривень. Як встановили слідчі, серед потерпілих шахрая за схемою «родич у біді» є не лише полтавка, а й жителі Харківської, Львівської, Дніпропетровської, Київської, Житомирської, Сумської, Запорізької, Чернівецької та Рівненської областей. Наразі поліція проводить заходи із встановлення повного кола потерпілих осіб.

Шахрайську схему викрили у вересні цього року працівники Управління карного розшуку поліції Полтавщини спільно зі слідчими відділення поліції №2 (м. Лохвиця) Миргородського райвідділу поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури. Під час санкціонованих судом обшуків оперативники карного розшуку поліції Полтавщини, за сприяння колег-поліцейських ГУНП в Кіровоградській області, вилучили за місцем мешкання фігуранта мобільні телефони, сім-картки різних операторів зв’язку та інші речові докази.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавської області, розповів:

– На підставі зібраних доказів слідчі поліції Полтавщини встановили, що на початку вересня підозрюваний зателефонував мешканці міста Полтава та представився знайомим її сина, який нібито потрапив у ДТП, збив людину і потребує грошових коштів. Також під час розмови фігурант надав номер карткового рахунку, на який жінка перерахувала 10 тисяч гривень. Після зарахування коштів, зв'язок припинився. За викритим фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає до трьох років обмеження волі. Тривають оперативні та слідчі заходи щодо встановлення причетності підозрюваного до інших аналогічних злочинів щонайменше у дев’яти областях України.

За словами Олександра Лиманця, начальника Управління карного розшуку поліції Полтавщини, всього з початку року поліцією Полтавщини, під процесуальним керівництвом прокуратури, розслідується 31 кримінальне провадження за фактом телефонного шахрайства, вчиненого за схемою «родич у біді».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2022, 14:16 | Лохвиця | Кримінал
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації