Вхід | Реєстрація

Є тисячний номер «ЕХО»!

Є тисячний номер «ЕХО»!

От і дожили ми до чергового невеличкого ювілею газети «ЕХО». Номер, який ви читаєте, є тисячним. Тобто газета «ЕХО» вже тисячу разів виходила у світ.

Цей невеличкий ювілей, волею долі, доводиться відзначати далеко не в найкращі часи. І справа тут не лише в закономірному падінні тиражу, різкому зменшенні кількості рекламодавців та інших негараздах. Зараз усі ми спільно переживаємо не один з найскладніших, а найскладніший період у історії незалежної  України.

Війна вплинула на всіх і все. Звичайно ж, вплинула негативно. Безумовно, цей негатив зачепив і газету. Постійно зростають ціни на друк, постійно виникають перебої  з електроенергією, причому, не лише в нас, а й у вінницькій типографії, де ми друкуємося. Звичайно ж, немає мови і про якихось грошовитих рекламодавців. Яка реклама під час війни? Доводиться телефонувати ледве не в кожне поштове відділення і виясняти, чому тому чи іншому читачеві не доставили газету, чому поштарі відмовляються приймати передплату. А є ж і таке. Мова йде про Нові Санжари.

Але це не ті труднощі, які лякають, тим більше — «ламають». Нічого, пристосовуємося, знаходимо виходи  з тієї чи іншої кризової ситуації. Такі проблеми, навпаки, мобілізують, примушують частіше вставати із «п’ятої точки» і шукати нові варіанти, нові теми, працювати оперативніше. Скажімо, хто б міг подумати ще 10 місяців тому, що доведеться шукати і публікувати раціоналізаторські пропозиції щодо того, як запустити газовий котел за відсутності електрики. А зараз це — суперактуально.

На жаль, у редакційній про ювілей газети доводиться повідомляти і про таку  не надто приємну подію, як майбутнє подорожчання. Із 1 січня 2023 року примірник газети в роздрібній торгівлі коштуватиме 15 гривень, а не 12, як зараз. І, швидше за все, це не буде останнім у майбутньому році підняттям ціни. Адже на даний момент ціною,  яка дає змогу редакції працювати в нормальному режимі, без форсмажорного пошуку коштів на друк кожного номеру, є 18 гривень. І це при тому, що зарплата кожного працюючого в «ЕХО» зменшилася рівно удвічі. Таке рішення було прийняте на зборах колективу. І всі погодилися. Тому що всі вірять —  ми доживемо до кращих часів. Тобто, доживемо до Перемоги, Миру і наступного за цим відновлення економіки. Можливо, навіть доживемо до того моменту, що «ЕХО», як у Данії, читачі будуть отримувати безкоштовно. Адже там прибутки від реклами дозволяють редакції буквально роздавати газети.

А зараз хочу від імені всього редакційного колективу, як аксакалів, так і молоді, подякувати всім нашим читачам та рекламодавцям за вірність. Без вас ми точно б не вижили. А все інше, повторюся, подолаємо.

А ще хочу згадати і подякувати всім, хто у свій час доклав більших чи менших зусиль до розвитку проекту «ЕХО». А саме: Світлані і Любові Попович, Костянтину Капацію, Олександру та Любові Онищенко, Миколі Гузченку, Марині Сідаш-Приходько, Дарії Срібній, Олені Сульжик, Тетяні Кайстро, Володимиру Паршевлюку.

....Ну і пом’янемо Сергія....


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2022, 09:21 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації