Вхід | Реєстрація

Курячі яйця позбавлять головного болю

Курячі яйця здавна вважаються панацеєю від багатьох хвороб. Наприклад, Раїса Кравченко з с. Устимівка Глобинського району головний біль лікує сирим курячим яйцем.
— Куряче яйце усуває головний біль ефективніше за аптечні ліки. Сире яйце я виливаю у склянку, додаю киплячого молока, розмішую і випиваю. Хвилин через 20 біль зникає. Я давно чула про цей рецепт, але доки не спробувала сама, не вірила, що допомагає, – розповідає Раїса Кравченко. – Лікує лише свіже яйце. Чим довше воно зберігається, тим більше корисних властивостей втрачає.
Свіжість яйця, за словами жінки, можна легко перевірити. Треба приготувати соляний розчин із розрахунку: 1 ст. ложка солі на півліт­рову склянку води, й опустити туди яйце. Свіже яйце упаде вниз, несвіже  – спливе нагору. Яйце середньої свіжості буде плавати посередині склянки.
А при нежитю, коли закладений ніс, Раїса Кравченко застосовує круто зварене яйце. Загортає його у тонкий рушник і тримає на переніссі, поки відчутне тепло. Хай і не одразу, але поступово ніс починає дихати.
Білків у курячих яйцях більше, ніж у молоці та яловичині. Вживання цього продукту допомагає підтримувати нормальну вагу тіла, боротися з ожирінням. Білком сирого курячого яйця лікують опіки. На хворе місце наносять шар білка, щойно трохи підсохне – наносять ще раз. Такий компрес знімає біль і пекучість, дарує відчуття прохолоди.
Жовток – справжнє джерело необхідних поживних і біологічно активних речовин. Він багатий на лецитин, який позитивно впливає на жировий обмін організму. Жовток є постачальником фосфору, що добре для нервових клітин. У ньому міститься вітамін Д, нестача якого може призвести до псування зубів. Жовтий колір свідчить про вміст вітаміну А. Також яєчний жовток багатий на вітаміни В та Е.
Напевно, багатьох цікавить питання: які яйця кращі – білі чи коричневі. Насправді, принципової різниці між ними немає. Яйця зі світлою шкаралупою несуть кури європейських порід, а темніші – азіатських.
Жоден продукт не містить такої кількості холіну, як куряче яйце. Холін запобігає відкладенню холестерину на стінках судин. Яйце майже повністю засвоюється організмом людини й не утворює шлаків.

Автор: Віта Коноваленко, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2010, 15:47 | Глобине | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації