Вхід | Реєстрація

У Полтаві поліція затримала двох наркозакладників

У Полтаві поліція затримала двох наркозакладників

У незаконному збуті наркотиків на території Полтавщини підозрюють 24-річного чоловіка та 21-річну жінку. Правоохоронці встановили, що замовлення на заборонений товар спільники отримували через Інтернет-месенджер. Фігурантам вже вручили підозри та обрали запобіжні заходи. 

Незаконну діяльність двох полтавців припинили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю поліції області спільно зі Слідчим управлінням області, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

Як повідомив Ігор Полищук, начальник  Управління боротьби з наркозлочинністю, спільникам вдалося налагодити схему систематичного збуту наркотичних засобів на території області методом закладок. Для збільшення клієнтського активу використовували популярну вебплатформу для обміну інформацією. Оплату за товар приймали через електронну платіжну систему.

Начальник обласної поліції Євген Рогачов зауважив:

– Під час санкціонованого обшуку за адресою проживання спільників слідчі вилучили понад 60 згортків та полімерних зіп-пакетів з канабісом, пристрій для вживання наркотиків, фасувальні матеріали, чорнові записи, банківські картки та мобільні телефони. Фігурантам повідомили про підозру у вчиненні наркозлочинів та обрали запобіжні заходи: чоловікові – тримання під вартою, жінці – домашній арешт. Також вирішується питання щодо накладення арешту на майно підозрюваних на суму близько 100 тисяч гривень.

За даним фактом Слідчим управлінням, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за частиною 2 статті 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, якщо предметом таких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Довідково. Такі незаконні дії караються позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Повідомити до поліції про наркозакладників, канали, чати та сайти, які використовують наркоділки, можна через чат-бот у Телеграм.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 грудня 2022, 12:09 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації