Вхід | Реєстрація

Нільс втратив кохану

Рівно 3 роки минуло, як до садиби Федора Кополовця з с. Бабичівка Глобинського району прибився лебідь. У господарській садибі Нільс зустрів своє кохання, але пташине щастя тривало недовго.
Три роки тому під час перельоту лебідь зачепився об електропровід та поранився. Хазяї вилікували птаха і назвали його Нільсом на честь героя казки Сельми Лагергельф. Господарську садибу Нільс так і не залишив, птаха випускали на волю, але він все одно повертався.
— Прибився він до нас ще молодим, бо був тоді сірого кольору. Наразі йому близько 3-х років. Важить до 20-ти кілограмів. Мабуть, його й не підніму. Харчами не перебирає  – їсть зерно, влітку пасеться на траві. Смачненьким його не балуємо, – розповідає Федір Степанович.
А минулої весни Федір Кополовець придбав у сусідніх Пирогах для Нільса подругу-лебідку. Назвали її Неллі. Гуску ж переселили до курей. У господарстві була справжня лебедина пара. Проте цієї весни у Нільса сталося горе – захворіла та загинула кохана лебідка. Федір Степанович каже, що лебідь дуже згорьований: ходить сумний, не їсть, а очі  – вологі, наче плаче. Із Нільсом сумують і господарі. Лебідь часто підходить до місця, де любив сидіти зі своєю подружкою, і стоїть там довго, немов згадує.
— Віднести його на річку мені шкода. У нас лебедів стріляють мисливці, сам бачив. Хоча у справжнього єгеря рука не підніметься вбити цього благородного птаха. Шукаю для Нільса дбайливого господаря, який забере його до себе, – говорить Федір Кополовець. – Хоча навесні планував збудувати для своєї лебединої пари басейн.
На своє ім’я Нільс, буває, відгукується лебединим, але наразі сумним кряканням. Нині ж майже нікого до себе не підпускає.

Автор: Віта Коноваленко, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 09:58 | Глобине | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації