Вхід | Реєстрація

Шахраї виманили у літньої жительки Миргорода сотню тисяч гривень

Шахраї виманили у літньої жительки Миргорода сотню тисяч гривень

Звернення від 74-річної жінки надійшло через лінію «102» до Миргородського райвідділу поліції 29 січня. Мешканка Миргорода повідомила, що віддала телефонним шахраям понад сотню тисяч гривень на лікування доньки, яка потрапила в ДТП. Аферисти були надто переконливими – змусили жінку повірити, що ситуація критична і потрібна термінова операція.

У Миргородському райвідділі поліції розповіли яку схему використали зловмисники. Один із них виконав роль медичного працівника, який підтримував розмову з жертвою через стаціонарний телефон. Псевдолікар повідомив про трагічну ДТП і тяжкий стан «пацієнтки» та не відпускав жертву до прибуття «посильного». 

З перших секунд телефонної розмови стривожена поганою новиною мати потрапила до психологічної «пастки» і дала відповіді на запитання незнайомця (зокрема, назвала адресу проживання), ніби потрібні для заповнення медичної документації. Літня жінка повірила «лікарю» і передала заощадження його «повіреному», який нібито мав передати гроші за належністю. 

Вона зрозуміла, що її ошукали, лише згодом, коли зателефонувала дитині, щоб поцікавитися її справами. Донька заперечила факт ДТП та пов’язані з подією негаразди. 

За даним фактом слідчі Миргородського райвідділу поліції, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 (Шахрайство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. 

У рамках кримінального провадження вживаються оперативно-розшукові та слідчі заходи для встановлення злочинців. 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2023, 10:22 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації