Вхід | Реєстрація

Ухилянтів відправлять на службу

Ухилянтів відправлять на службу

Засуджені за ухилення від мобілізації чоловіки пізніше можуть бути мобілізовані, незважаючи на наявність кримінальної статті за ухилення, повідомляє Міноборони.

Згідно з пунктом 10 статті 14 Закону «Про військовий обов’язок та військову службу», за результатами медичного огляду громадянин України може бути взятий на військовий облік, незважаючи на те, що його раніше було засуджено до позбавлення волі, обмеження волі, арешту або виправних робіт за вчинення кримінальної провини, нетяжкого злочину, у тому числі зі звільненням від відбування покарання.

У цьому випадку виняток — раніше засуджені до позбавлення волі скоєння тяжкого чи особливо тяжкого злочину. Таких на облік не ставитимуть.

Згідно з пунктом 4 статті 12 Кримінального кодексу, нетяжким злочином є діяння, за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше 10 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі не строк не більше 5 років.

Стаття 336 (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів у особливий період) Кримінального кодексу, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Відтак, ухилення від призову на військову службу під час мобілізації вважається нетяжким злочином. Тобто теоретично всіх засуджених за нетяжкі злочини можуть мобілізувати.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2023, 20:30 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації