Вхід | Реєстрація

Від Миргорода до Лубен

Від Миргорода до Лубен
У нас у народі кажуть: «Красна хата углами, а піч - пирогами.» Себто, доброго господаря завжди видно по славних справах його рук. Ось і ми, завітавши до Миргорода досить випадково, у службовому відрядженні, не могли подивуватися із того затишку і порядку, які панують у вашому місті. Певно, миргородці вже звикли до чистоти навкруги, освітлених вулиць та під’їздів. А нас, людей заїжджих, котрим є з чим порівнювати, відверто кажучи, завидки взяли.
Виявляється, столиці Гоголівського краю є чим пишатися, окрім славнозвісної води. Повністю реконструйований центр міста, запроваджені енергозберігаючі технології освітлення, раз і назавжди вирішено проблему зі сміттям... На жаль, не в усіх райцентрах нашої області така приємна картина. Більшість місцевих керманичів кивають на куці бюджети, хронічне недофінансування та руїну житлово-комунальної галузі. Мабуть, найбільш сутужно комунальникам стало у 2010 р. У зв’язку з неприйнятим Держбюджетом, кошти на місцях виділяються у розрахунку - 1/12 частина від закладеного фінансування. Але, на наш погляд, навіть ця прикрість не позначилася на якості послуг, наданих для миргородців. Наприклад, у зимовий період дороги у вас розчищалися щодня, а в сильні снігопади техніка працювала цілодобово. У нас (себто в Лубнах) снігоочисна техніка з’явилася на дорогах у другій половині січня, початок її роботи припадав десь на 9-10 годину ранку, а саме снігоочищення проходило взагалі за невідомо яким принципом. Те, що по ньому лишилося, вистачить не на одну відлигу. Таку екзотику, як пісок на хідниках, у нашому місті особисто я зустрічала тричі...
Мабуть, добре доводиться подумати Миргородській раді, де взяти кошти і на паливно-мастильні матеріали, і на поточний ремонт, і на інші вкрай важливі для міста речі. Але гадаємо, що такій дружній громаді, як ваша, вистачить сили та розуму здолати будь-які негаразди.
Не дарма ж Миргород третій рік поспіль займає перші місця у всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і громадського порядку» серед міст IV категорії. А у 2009 р. переміг у всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування з проектом «Реконструкція теплової системи м. Миргорода».
Кажуть, крім запроваджених, у вас є кілька проектів, які ще чекають на остаточне затвердження. Незабаром розпочнеться унікальний проект спільно з чеською фірмою по реконструкції тепло та енергопостачання. Так що миргородці будуть мати 70% економії газу. І те, що серед інших 4-х міст з усієї України обрали для проекту саме Миргород - заслуга і кропітка праця багатьох миргородців. І якщо сьогодні у нас прийнято говорити про негатив: влада погана, у суспільстві безлад, а люди тепер дбають про власний зиск, а не про добро громади, - то Миргород цю традицію порушив на краще. Приємно бачити, шановні сусіди, результати вашого господарювання. Так тримати і надалі. І хай вам у цьому щастить.

Автор: Марія ПОСУЛЬСЬКА, влас. кор. газети «Ми - лубенці»; www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2010, 16:08 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації