Вхід | Реєстрація

Вперше збито гіперзвукову ракету «Кинджал», - ЗМІ

Вперше збито гіперзвукову ракету «Кинджал», - ЗМІ

На Київщині вперше була збита російська гіперзвукова, аеробалістична ракета Х-47м2 „Кинджал", вірогідно системою Patriot.

Про це пише Defense Express.

Видання із власних джерел отримало фото уламків ракети.

"З огляду на фото, уламки без бойової частини впали на стадіоні у межах столиці. На одному з фото - носовий обтічник, який максимально схожий з тим, який використовується саме у ракеті Х-47 "Кинжал" зі складною формою різких переходів діаметра. Альтернатива у вигляді Х-22 має іншу носову частину, з овальними переходами. Також зафіксований на фото обтічник збитої ракети відрізняється й від балістичної ракети ОТРК "Искандер", який "товстіший", - зазначає Defense Express.

Видання звертає увагу, що на уламку видно, що він отримав ураження з пробиттям. Це дозволяє оцінити товщину матеріалу, який необхідний для того, щоб витримати високу температуру під час розгону до гіперзвукової швидкості. А також вказує на те, що перехоплення було доволі ефективним зі знищенням бойової частини ще у повітрі. З цим й пов'язаний потужний вибух, який чули кияни уночі 4 травня.

Очікуємо на підтвердження з боку ПС.

По заявленим параметрам ТТХ "Кинджал" є гіперзвуковою зброєю із швидкістю руху (~12000 км/год). До появи систем Patriot в Україні наша ППО не могла збивати такі ракети.

 

ОНОВЛЕНО:

Повітряні сили ЗСУ прокоментували заяви про збиття балістичної ракети над Києвом

"Сьогодні коментарів і ввімкнень спікерів Повітряних Сил не буде! За додатковою актуальною, оперативною та достовірною інформацією, яку використає ворог у війні проти України, звертайтесь на такі інформаційні ресурси:

https://defence-ua.com/
https://t.me/VA_Kyiv

Просимо вибачення за незручності!" - йдеться в повідомленні.

(приведені ними посилання ведуть на сервіси, які повідомляли про збиття "Кинжалу")



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2023, 12:27 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації