Вхід | Реєстрація

У Міненерго поділилися прогнозами щодо тарифів

У Міненерго поділилися прогнозами щодо тарифів

У травні тарифи на електроенергію мали зрости вперше від початку війни. Та наразі підвищення перенесли ще на 1 місяць, адже ведуться переговори про фінансування субсидій. Те, що тариф буде зростати — це однозначно. Цьому сприяє дуже багато факторів. Дороговартісна підготовка до нового опалювального сезону, яка ускладнюється тим, що багато інфраструктурних об’єктів пошкоджені або знищені і потребують відновлення. Також тарифи зростуть у зв’язку з їх подорожчанням на ринку. Приміром, ринкова ціна електроенергії вище 6 гривень, тоді як українці все ще платять 1,44. А от коли  і наскільки відбудеться перше подорожчання, поки невідомо.

Про перспективи та терміни подорожчання тарифів повідомив заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров.

«Зараз уряд і НКРЕКУ опрацьовують питання, щоб зрозуміти, наскільки потрібно збільшувати тариф. Але все одно доведеться таке рішення прийняти, інакше енергосистема не зможе не тільки відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою за попередню», — сказав Сафаров.

Також  Сафаров зазначив, що іноземні партнери дуже сильно допомагають Україні в цьому питанні. Наразі вже отримано понад 6000 тонн різноманітного обладнання для енергетики. Також виділено понад 150 мільйонів євро. Та навіть цього не достатньо, щоб впоратися з проблемою, адже приблизна сума, яка необхідна, щоб підготуватися до нового опалювального сезону, становить мінімум 3 мільярди гривень.

«Навіть якщо зібрати всю міжнародну допомогу — цього не вистачить. Уряд розуміє, що рішення про підвищення цін тяжке, але враховуватимуться потреби вразливих категорій населення, яким надаватимуть допомогу для сплати тарифів», — наголосив заступник міністра. Сафаров підсумував, що нинішня затримка перерахунку тарифів є тимчасовою. Ціни точно зростуть, просто поки що ніхто точно не знає, коли це трапиться і якими будуть ці суми.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2023, 14:21 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації