Вхід | Реєстрація

Яким буде літо 2023‑го

Яким буде літо 2023‑го

Синоптики дали прогноз на літо 2023‑го в Україні.

Зокрема, народний синоптик Володимир Деркач обіцяє, що літо відповідатиме своїм температурам. Також він прогнозує, що навіть буде побито деякі температурні рекорди, ця пора року буде спекотною.

Професійні синоптики таких далеких прогнозів не дають. Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха каже, що погода в Україні в червні буде в межах норми, а от у липні-серпні буде вищою за кліматичну норму.

— Отож уже зараз можемо говорити, що липень-серпень, середня добова температура яких зазвичай становить 25,5 градуса, то цьогоріч сягне в середньому до 27. Це ще один натяк на спекотне літо, — говорить вона.

Агрометеоролог Тетяна Адаменко каже, що 2023 рік сприятливий, зараз достатньо вологи, достатньо прогрівання ґрунту для того, щоб отримати нормальний початковий розвиток. — Тобто поштовх для гарного урожаю за рахунок погодних умов — він був, — заявляє вона.

За прогнозами фахових синоптиків, літо вже набирає обертів, і тепла погода не за горами.

Метеоролог Вазіра Мартазінова прогнозує початок «гарного літа» з другої половини червня. Крім того, цього ж місяця очікуються найсильніші грози та найсильніші дощі. Та, запевнила вона, літо все ж не буде холодним. Період похолодання може настати з кінця травня й до 10 червня. Температура сягатиме лише 15–17 градусів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2023, 18:06 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації