Вхід | Реєстрація

На Полтавщині відкрили підприємство, яке займатиметься сортуванням сміття з кількох громад

На Полтавщині відкрили підприємство, яке займатиметься сортуванням сміття з кількох громад

Урочисте відкриття КП "Екосервіс 2022" відвідали представники Мінінфраструктури, Міндовкілля, Полтавської обласної військової адміністрації. Також участь у заході взяли керівники Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад, які в рамках міжмуніципального співробітництва є співзасновниками підприємства.

Як повідомили в Пирятинській громаді, КП "Екосервіс 2022" створене з метою управління відсортованими твердими побутовими відходами в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги „Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Учасників заходу було ознайомлено з матеріально-технічною базою підприємства; технологічним процесом прийому, досортовування, пресування вторсировини, продемонстровано сучасну європейську техніку: сортувальну лінію, спецавтотранспорт, прес, навантажувач. Все це обладнання, а також контейнери для роздільного збору відходів, якими оснащене підприємство, два тракторних причепи було закуплено за кошти німецьких партнерів GIZ - 350 тисяч євро.

Об'єднання зусиль кількох громад у сфері цивілізованого поводження з ТПВ, шляхом їх збору, досортовування та реалізації як вторсировини – це найкращий варіант управління відходами, - цей меседж був основним у виступах гостей та експертів з охорони довкілля. Отож досвід наших громад-партнерів, які пройшли шлях від ідеї до створення підприємства, є надзвичайно цінним і показовим для інших громад по всій Україні.

В ході зустрічі було детально проаналізовано економічну складову функціонування підприємства – експерт Андрій Скрильник презентував розрахунки й алгоритми роботи, в результаті успішного виконання яких підприємство матиме хорошу рентабельність. Експертом Артемом Дубовиком було презентовано логотип КП "Екосервіс 2022".

Як стверджує пресслужба громади, координацію цього екологічного проєкту голова громади здійснював особисто, залучав до роботи провідних фахівців міської ради. Тож саме на базі Пирятинської громади було утворено це комунальне підприємство.

– Успішна робота КП "Екосервіс 2022" на теренах нашої громади є для нас надзвичайно важливою. Адже ставимо собі завдання дбати про довкілля нашого краю. Тому налагоджуємо цивілізований підхід до сортування, збору та утилізації сміття, працюємо у напрямку зміни свідомості наших мешканців. Роль новоствореного підприємства у цьому є визначальною, – відзначив, вітаючи гостей громади, заступник міського голови Михайло Мельниченко.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2023, 16:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації