Вхід | Реєстрація

Закінчуються епохи, періоди, роки

Закінчуються епохи, періоди, роки

У страшний, але водночас  надзвичайно цікавий проміжок часу нам випало жити.

На наших очах у муках, у страху, в боях, у смертях закінчується епоха. Епоха імперій. Завершується вона руйнуванням останньої на планеті Земля російської імперії.

Звичайно, якби ми жили десь у глибині європейського континенту, не кажучи вже про Америку чи Африку, це було б просто цікаво. Але нам випало жити в країні, яка стане своєрідним останнім цвяхом у кришку домовини останньої імперії. На нашу з вами біду, вона вирішила покінчити із своїм життям саме в полях нашої України.

Нащадкам про це буде дізнаватися просто цікаво, а нам зараз —  ще й страшно, і важко, і боляче.

Та в цій редакційній мова піде про події набагато дрібніші, хоча й ближчі нам у плані географії.

На наших очах закінчується ні, не епоха, навіть не період, а так, хіба що десятиліття правління одних людей. Закінчується десятиліття Копельця, Жукова інших керівників пенсійного чи передпенсійного віку. Настає час для інших.

Казати, що це правильно чи неправильно, не можна. Це — нормально. Так було, є і буде.

Інколи автору цих рядків знайомі єхидно зауважують:

— Так і твій період закінчується.

Так, я знаю. І це теж нормально. Це неминуче.

І на це місце прийдуть інші, молодші. Згідно із законами Природи  — кращі. Навіть попри свої чисельні недоліки. А для того, щоб це усвідомити і прийняти, достатньо просто глянути в дзеркало. Особливо, коли поряд вони, молодші.

Програють навіть суперчемпіони. Програють молодшим. Колись були легендарні футболісти Пеле, Марадона, Кройф, Платіні. Їм на зміну прийшли Роналду і Мессі. Невдовзі підуть і ці. З’являться інші. Вакууму не буде.

Втрачають владу навіть суперправителі. Бо з’являються молодші, сильніші, розумніші. Бо проти природи не попреш. Була легендарна і високорозвинута Римська імперія. Але її змели з лиця Землі варвари. Так, менш освічені, менш розвинуті. Але молодші.

Так і у нас тут, у Кобеляках, Біликах, Нових Санжарах, Царичанці. Так у владі, бізнесі, у ЗМІ.

І, напевне, одним із головних чеснот і знань у мистецтві життя є уміння вчасно піти. Змиритися і дати дорогу іншим. Нехай і здається, що вони менш розумні, чесні і працьовиті. Але вони — молодші.

І якщо цього не зрозуміти, то буде так, як із останньою імперією. Загине в будь-якому разі. Але скільки ж невинних людей із собою забере.

Звичайно, ця редакційна не є якимось прощанням, реквіємом. Так, навіяло. А можливо, комусь із пенсіонерів і нагадати потрібно.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2023, 09:00 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації