Вхід | Реєстрація

У громадах посилять ваговий контроль

У громадах посилять ваговий контроль

Для того, аби запобігти руйнуванню доріг, слід посилити ваговий контроль автотранспорту на дорогах місцевого значення у віддалених громадах. Для цього громади мають залучити представників транспортної інспекції та поліції. Вони виїжджатимуть на дороги і перевірятимуть вантажний транспорт, вага якого значно перевищує допустимі норми. На цьому наголосив заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін.

«Якщо громади потребують допомоги представників Укртрансбезпеки та поліції, вони мають подати відповідні запити до ОВА. Будемо залучати до роботи відповідні екіпажі, які проводитимуть  заходи з вагового контролю на автошляхах, щоб дозволити зберегти покриття», — сказав Максим Калінін.

Уже кілька громад дали згоду щодо співпраці з Укртрансбезпекою.

Зараз на дорогах Полтавщини задіяно 4 WiM комплекси, які цілодобово фіксують порушення. Але ці комплекси встановлені на дорогах державного значення. Дороги місцевого значення не захищені такими комплексами, і безвідповідальні підприємці, користуючись відсутністю постійного контролю, порушуючи вагові норми, руйнують ці дороги.

— Кожного дня працівники Укртрансбезпеки виїжджають на майданчики, де здійснюють зважування транспортних засобів і перевіряють габарит вагового контролю, — зауважив начальник відділу державного нагляду (контролю) за безпекою на транспорті в Полтавській області Дмитро Ткаченко. — Однак є й такі водії, які чекають, поки співробітники транспортної безпеки з ваговим контролем припинять перевірку і переїдуть в інше місце.

З початку року працівники поліції перевірили 345 авто, виявили 103 порушення, у 30 авто зафіксували порушення вагових норм.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2023, 18:52 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації