Вхід | Реєстрація

Температура битиме рекорди

Температура битиме рекорди

В Україні цьогорічне літо за температурою настане із середини червня, водночас цього ж місяця очікуються найсильніші грози й дощі. Загалом же літо обіцяє бути спекотним, подекуди навіть занадто.

Зокрема, у липні та серпні температура перевищуватиме кліматичну норму. Це випливає з прогнозів народних синоптиків та метеорологів Укргідрометцентру.
Так, народний синоптик Володимир Деркач стверджує, що цьогорічне літо в Україні буде не тільки відповідати своїм температурам, а й поб’є деякі рекорди. Зокрема, за його словами, ця пора року обіцяє українцям спеку.

Зі свого боку синоптикиня  Укргідрометцентру Наталія Птуха підкреслила, що погода в червні в усіх регіонах України в Україні буде в межах норми. А ось у липні та серпні температури будуть дещо вищими кліматичної норми.

«Уже зараз можемо говорити, що в липні-серпні, середня добова температура яких зазвичай становить 25,5 градуса, цьогоріч сягне в середньому до 27 градусів. Це натяк на спекотне літо», — розповіла вона.

Агрометеоролог Тетяна Адаменко вказала, що літо буде сприятливим для урожаю. За її словами, у  регіонах буде достатньо вологи й прогрівання ґрунту для того, щоб отримати нормальний початковий розвиток до вирощування культур.

«Тобто поштовх для гарного урожаю за рахунок погодних умов був», — підкреслила вона. Метеорологиня Вазіра Мартазінова прогнозує, що «гарне літо» в Україну прийде з другої половини червня. Цього ж місяця в країні очікуються найсильніші дощі та грози. Загалом же, стверджують синоптики, літо-2023 в Україні однозначно не буде холодним.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 травня 2023, 17:54 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації