Вхід | Реєстрація

44 громади Полтавщини долучилися до співфінансування ремонту місцевих доріг

44 громади Полтавщини долучилися до співфінансування ремонту місцевих доріг

Цього року з Державного дорожнього фонду заплановані надходження в обсязі 950 млн грн на ремонти місцевих доріг. Зокрема майже 757 млн грн передбачено на капітальні, поточні й середні ремонти доріг місцевого значення.

Це дороги Миргород – Велика Багачка – Байрак – Поділ, Мала Рублівка – Рунівщина – /М-03/, Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч та Мостовівщина – Великі Кринки – Глобине. Також планують відремонтувати п'ять мостів на автодорозі Чорнухи – Лубни.

Про це на засіданні постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку поінформував в.о. директора ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Михайло Суржко.

«Для збільшення обсягів ремонтних робіт та для забезпечення проїзду критичними ділянками ведемо плідну співпрацю з громадами. Пропонуємо долучатися до співфінансування на умовах 50*50% з Агентством. Є громади, які виділяють більше грошей, – сказав Михайло Суржко. – 44 територіальні громади перерахували вже майже 163 млн грн».

12 громад виділили більше грошей, ніж наявно за пропорційним розподілом із дорожнього фонду. Це Білицька, Великобудищанська, Великосорочинська, Глобинська, Заводська, Коломацька, Комишнянська, Машівська, Піщанська, Решетилівська, Сенчанська та Сергіївська ТГ.

Ці громади вже фактично профінансували на 40 млн грн більше ніж надійшло за пропоційним розподілом з Дорожнього фонду. Ще 37,3 млн грн найближчим часом очікується від Великосорочинської, Лохвицької і Шишацької ТГ.

Ремонтні роботи виконують, уже облаштували понад 100 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін запропонував розглянути й ремонт доріг державного значення, які проходять через громади, на умовах співфінансування. 50% субвенція із державного бюджету, 25% – обласні кошти, 25% – громади. За таким принципом було відновлено дорогу державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський у межах міста Полтава. Однак тоді 50% профінансувала область, бо Полтава не виконала свої зобов’язання.

Також на комісії депутати розглянули інформацію про хід виконання обласної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2021-2025 роки у 2023 році та звіт щодо результатів господарської діяльності ПОКП «Аеропорт-Полтава» за I квартал 2023 року та про хід виконання Програми розвитку та підтримки ПОКП «Аеропорт-Полтава» на 2021 – 2025 роки у 2023 році.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2023, 11:15 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації