Вхід | Реєстрація

Летять ракети, музи не мовчать

Летять ракети, музи не мовчать

Як не дивно, а в Україні, наперекір старому латинському вислову, не мовчать ні закони, ні музи. Напевне щось таки змінилося в цьому Світі від часів Ціцерона. То він ще до початку нашої ери сказав, що коли гримить зброя, то закони мовчать. Пізніше слово "закони" люди замінили на "музи". Мовляв, під час війни немає місця для мистецтва.

Так ні ж, виявляється, є. Із 2014 року в українських степах гримлять гармати, стріляють танки, ревуть в небесах літаки та ракети. В 2022-му ці зловісні звуки лише посилилися.

Але, як не дивно, музи не замовкли. Навпаки в деяких жанрах вони зазвучали із новою силою. Особливо це стосується сучасної музики. Чимало виконавців особисто пройшли через воєнні випробування і це дало їм додатковий поштовх для творчості.

Не замовкла і муза театру Мельпомена. Приміром театр Лесі Українки в Києві зараз працює навіть активніше, аніж під час, зараз вже кумедних, коронавірусних обмежень.

На сайті KONTRAMARKA анонсують нові й нові вистави, серед яких чимало прем'єрних. Зараз оголошено про продаж квитків на:

  1. «Безіменна зірка»
  2. «Потрібен брехун!»
  3. «Сімейна вечеря»
  4. «Ей, ти, - привіт!»
  5. «Загадкове нічне вбивство...»

І ще багато-багато вистав, аж до кінця липня.

Вистави, концерти, фільми і навіть фестивалі

Взагалі, якщо виділити час і уважно передивитися весь анонс культурних подій на KONTRAMARKA, то виникає враження, що Київ, як і вся Україна живуть в мирні часи.

Квитки можна замовити в наступних розділах:

  • театр;
  • зоопарк;
  • екскурсії;
  • цирк;
  • дітям.

Ба, навіть одна фестивальна подія вже анонсована на арт-заводі Платформа. Мова йде про фестиваль 29 і 30 липня "Нічний фестиваль Гребля".

Здавалось би, які можуть бути розваги, коли Київ ледве не щоденно потерпає від ракетних атак. У декого в перші місяці війни культурні заходи навіть обурення викликали. Але згодом всі зрозуміли, що життя має продовжуватися навіть під час війни.

Прикладом для українців може бути Ізраїль, держава, що десятиліттями живе в умовах перманентної війни. Але при цьому там активно розвиваються спорт і мистецтво, не кажучи вже про науку.

Звичайно важко порівнювати супротивників з якими борються ізральїтяни і українці. Наш ворог в десятки разів могутніший і підступніший.

Що ж, тим більше честі буде для України і українців. Тепер вже вони стають прикладом для всього світу. Причому не лише воїни, а й хлібороби та служителі усіх Муз.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації