В області стартував пілотний проєкт зі створення кулінарного хабу. На базі Центру професійно-технічної освіти №1 Кременчука працівники харчоблоків, кухарі та шкільні медсестри пройшли теоретичний курс «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування». У червні розпочнуть практичні заняття.
Про це повідомив заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик.
«У хабі навчаються 20 майстрів виробничого навчання з Полтави, Гадяча, Решетилівки, Кременчука, щоб у майбутньому вони поширювали знання серед колег з інших закладів освіти, – розповів Олексій Бруслик. – 30 травня разом із директором Департаменту освіти та науки ПОВА Євгеном Кончаковським побували у Бориспільському професійному ліцеї на навчанні з нових технологій для працівників шкільних харчоблоків Київської області. Мали змогу спостерігати за облаштуванням сучасного харчоблоку й роботою нових «агентів змін» для реформи шкільного харчування».
Його організували в межах ініційованої першою леді Оленою Зеленською реформи шкільного харчування. Підвищення кваліфікації кадрів для шкільних їдалень у Борисполі вже пройшли 500 осіб. Торік перші кулінарні хаби запрацювали також у Львові.
Попри війну започаткований у листопаді 2022 року проєкт діє. Національна асоціація громадського харчування вибудувала модель організації навчання та підвищення кваліфікації кухарів. Спільно з Національним управлінням у справах освіти та молоді Естонської Республіки (HarNo) проведено семінар-навчання й підготовлено 32 тренери з-поміж майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти. Вони ж викладають і в Кременчуці.