Вхід | Реєстрація

Кобеляцька влада закликає не перешкоджати людям потрапити в укриття під час тривог

Кобеляцька влада закликає не перешкоджати людям потрапити в укриття під час тривог

Розпорядженням Кобеляцької міської ради створено комісію для проведення перевірок доступності та стану готовності захисних споруд цивільного захисту.

У період з 2 по 4 червня поточного року комісією проведено перевірку захисних споруд цивільного захисту, розташованих на території Кобеляцької міської ради, на предмет їх доступності та готовності. За результатами роботи оформлено відповідні акти.

Кобеляцька міська рада нагадує, що відповідно до ст. 20 Кодексу цивільного захисту України, власники (балансоутримувачі) підприємств, установ, організацій, в яких розташовано захисні споруди цивільного захисту, як суб’єкт господарювання зобов’язані забезпечувати своїх працівників засобами колективного захисту.

Відповідно до Постанови КМУ від 10.03.2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту» саме балансоутримувач забезпечує утримання захисних споруд та інших споруд, що повинні використовуватися для укриття населення, а також підтримання їх у стані, необхідному для приведення у готовність до використання за призначенням відповідно до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд та забезпечити цілодобовий вільний доступ населення до укриття.

Також Сектор з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи апарату Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради звертається до жителів багатоквартирних будинків, у яких розміщені укриття, під час повітряних тривог надавати можливість бажаючим спуститися та перечекати повітряну тривогу.

У разі отримання скарг (повідомлень) від громадян щодо порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів у питаннях укриття населення, у тому числі безперешкодного доступу до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, в яких передбачено укриття населення, комісія вживатиме дієвих заходів щодо усунення цих порушень.

Прохання передавати інформацію до міської ради за номерами: 098-995-63-93; 066-418-76-81; (05343) 3-12-05, поліції чи рятувальників на 101 та 102. Усі проблемні об’єкти відпрацює комісія.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2023, 17:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації