Вхід | Реєстрація

Скільки людей проживає в Україні

Скільки людей проживає в Україні

В Україні зараз проживає всього 29 мільйонів осіб, а народжуваність стала удвічі нижчою за показник, необхідний для підтримки населення на колишньому рівні. Про це повідомляє Український інститут майбутнього на своїй сторінці у Facebook.

За дослідженнями інституту, 8,6 мільйона українців не повернулися в Україну з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.  Станом на травень постійне населення України, за оцінками УIМ, становить 29 мільйонів осіб.

Працюють лише 9,1-9,5 мільйона українців. Якщо від цієї кількості відняти бюджетників, залишається близько 6-7 мільйонів осіб.

«Вони і є «упряжка», яка везе на собі інших — 22-23 мільйони осіб, у тому числі пенсіонерів, дітей, учнів, безробітних, утриманців, тих самих працівників бюджетної сфери тощо. Коефіцієнт фертильності вже впав нижче 1, у той час як для зростання чисельності населення повинен бути більше 2», — зазначається у  висновках Інституту.

У організації зазначають, що питання демографії має бути озвучене президентом України як пріоритетне на сьогодні і яке потребує невідкладних заходів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2023, 13:47 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації