Вхід | Реєстрація

На Полтавщині проведено заходи щодо попередження пияцтва та паління серед дітей

35 клопотань щодо закриття торгівельних об’єктів направлено до відповідних органів виконавчої влади під час проведення профілактичних заходів. До органів внутрішніх справ доставлено 86 неповнолітніх, 10 дітей поставлено на облік за вживання алкогольних напоїв.
«Ми не продаємо алкоголь особам до 18 років» - такі написи прикрашали майже всі торгівельні пункти продажу алкогольних напоїв, де дівчата й хлопці шкільного віку стояли в черзі за пляшкою пива, або так званого слабоалкогольного напою. Не винятковими були і випадки розпивання спиртних напоїв на спортивних та дитячих майданчиках, а то й навіть у громадському транспорті.
У лютому 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким унесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ураховуючи актуальність проблеми, з метою попередження пияцтва та тютюнопаління в дитячому середовищі, усунення причин та умов, що сприяють поширенню цих негативних явищ, упродовж 2 тижнів на території Полтавської області міліція проводила комплекс профілактичних заходів.
Були створені мобільні групи за участю працівників відділу кримінальної міліції у справах дітей, інших служб ОВС та представників виконавчої влади, місцевого самоврядування і громадськості.
Особливу увагу при проведенні заходів міліція Полтавщини приділяла протидії продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів особам віком до 18 років, виявленню суб’єктів господарювання, які порушують правила реалізації алкогольних і тютюнових виробів, у тому числі поблизу навчальних закладів, місць відпочинку та дозвілля дітей.
За час проведення рейдів було складено 3549 протоколів на дорослих та 78 на неповнолітніх. По адмінпротоколам вже прийнято близько 200 рішень.
За викритими негативними фактами реалізації дітям спиртного та тютюну до зацікавлених відомств, установ і організацій направлені більше 50 інформацій.
Не переймалася віком юних клієнтів працівниця одного з магазинів Козельщинського району, коли продавала пиво неповнолітньому, за що працівниками ВКМСД Козельщинського РВ ГУМВС України в Полтавській області було складено адміністративний протокол.
В ході проведення відпрацювання на території Шишацького району під час перевірки діяльності місцевого магазину, що належить приватному підприємцю, було встановлено що продавець, нехтуючи вимогами закону, здійснювала реалізацію алкогольних напоїв неповнолітнім. За цим фактом також складений адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 КУпАП (порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами). Наразі, розглядається питання про доцільність подальшого функціонування цього магазину.
Нажаль, такі випадки непоодинокі, та слід розуміти, що міліція не може біля кожного продавця поставити охорону.
Тільки спільні зусилля міліції і громади можуть обмежити молоді доступ до горілчаних та тютюнових виробів, сприяти популяризації здорового способу життя і тим самим змінити статистику щодо вживання алкоголю дітьми на краще.  

Автор: Анна Масельскас ВЗГ ГУМВС (за матеріалами ВКМСД ГУМВС)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації