Вхід | Реєстрація

Полтавці відвідають у США місто-побратим Ірондеквойт

Така нагода випала п’яти полтавцям-учасникам програми «Відкритий світ» (Open World Program). Вона була заснована Конгресом США в 1999 році з ініціативи двох видатних учених і суспільно-політичних діячів Росії та США — академіка Дмитра Лихачова та директора Бібліотеки Конгресу США Джеймса Біллінгтона. У 2003 році програма була поширена на Україну. Головна її мета — зміцнення взаємопорозуміння та співробітництва між Україною і Сполученими Штатами, надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями. Теми для обміну різноманітні.
Цього квітня у рамках програми за океан мають вирушити сорок українських делегатів з різних регіонів України. Усі вони — освітяни: вчителі та директори шкіл, викладачі вітчизняних вишів. Сполучені Штати українські педагоги відвідають, аби обмінятися зі своїми колегами досвідом у сфері середньої та вищої освіти.
Відбір для участі в програмі був доволі жорстким. Так, у Полтаві анкети центру «Відкритий світ» при Бібліотеці Конгресу США заповнили
30 претендентів. З них посольство відібрало п’ятірку фіналістів.
Полтавська група їхатиме до міста-побратима — Ірондеквойта, що у штаті Нью-Йорк. Наші два міста поєднують 18-річні партнерські стосунки. Ініціатором співпраці стала українська громада американського міста, де проживають вже чотири покоління українців. Чимало спільних проектів за ці роки реалізовано з легкої руки Української федеральної кредитної спілки, що діє в Ірондеквойті. А її керівник — засновниця і перший президент Ради міжнародних міст-побратимів Ірондеквойта і комітету «Ірондеквойт—Полтава» пані Тамара Денисенко — вже давно стала добрим другом нашого міста. І цього разу вона теж гостинно прийматиме у своєму місті наших земляків.
«Вечірка» обіцяє розповісти своїм читачам про перебування делегатів з Полтави у місті-побратимі. А ще — познайомити на шпальтах газети із українцями, котрі мешкають у США, особливостями системи вищої освіти Америки тощо. Адже до п’ятірки делегатів потрапив і кореспондент нашого видання.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації