Вхід | Реєстрація

У Лубенській лікарні запрацював сучасний ангіограф

У Лубенській лікарні запрацював сучасний ангіограф

На базі відділення невідкладних станів Лубенської лікарні інтенсивного лікування запрацював сучасний ангіограф.

– За допомогою нового обладнання вперше в медзакладі проводять коронарографію пацієнтам, які перенесли інфаркт міокарда. Всі люди – з Лубенської громади, – повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Заступник директора КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Андрій Хорошковатий розповів, що ангіографічна установка коштувала 8,5 млн грн. Її придбали за кошти державного бюджету.

– Протягом двох днів будуть відпрацьовані протоколи по коронарографії, ангіографії судин голови та периферичних судин. Завдяки цьому апарату місцеві жителі зможуть вчасно отримувати необхідну медичну допомогу, – зазначив Андрій Хорошковатий. – Проєкт «Великого будівництва» розпочався в 2021 році. Нині зроблене відділення невідкладних станів, на базі якого облаштовані КТ й ангіографічна установка.

Наразі у відділенні разом працюють місцеві медики, фахівці Полтавського обласного кардіоцентру. Приїхали й колеги з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова.

Андрій Хорошковатий розповів, що в закладі працевлаштований інтервенційний кардіолог із Краматорська. Його стаж роботи за фахом – п'ять років. Протягом минулого року він та медична сестра проходили стажування на базі обласного кардіоваскулярного центру, щоб працювати з ангіографом. Є лікарі, які нині проходять спеціалізацію, тож кількість інтервенційних кардіологів у закладі збільшиться.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2023, 10:17 | Лубни | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації