Вхід | Реєстрація

На Полтавщині триває ліквідація наслідків забруднення річки Псел

На Полтавщині триває ліквідація наслідків забруднення річки Псел

Внаслідок забруднення річки Псел на Полтавщині трапилася надзвичайна ситуація техногенного характеру. Наразі Полтавським рибоохоронним патрулем Держрибагентства вживаються заходи щодо ліквідації наслідків забруднення водойми.

Здійснюються заходи щодо збору снулої риби та її утилізації (утилізовану рибу пересипають хлорволокном, а місця збору снулої риби дезінфікують). Здійснюється контроль за збутом водних біоресурсів на ринках Кременчуцького району. Проводиться постійне патрулювання прилеглих територій річки Псел для забезпечення обмеження доступу населення та сільськогосподарської худоби до водойми.

Загалом рибоохоронцями Полтавщини спільно з Держпродспоживслужбою, органами місцевої влади та небайдужими громадянами опрацьовано 35,5 км водної акваторії р. Псел, зібрано та утилізовано 380 кг снулої риби. Наразі державні інспектори Полтавського рибоохоронного патруля продовжують чергування на водоймі задля оперативного моніторингу ситуації.

 

За результатами лабораторних досліджень, вода із річки Псел не відповідала вимогам санітарних норм за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками по вмісту лактозопозитивної палички (до 12 тис. при нормативному показнику не більше 5 тис.) та за санітарно-хімічними показниками по вмісту аміаку (до 3 мг/л при нормативному показнику не більше 2 мг/л), риба – мікробіологічним показникам.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 липня 2023, 09:35 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації