Вхід | Реєстрація

Поліцейські Полтавщини притягнуть до відповідальності «хронічно п’яного водія»

Поліцейські Полтавщини притягнуть до відповідальності «хронічно п’яного водія»

Жителя Великобагачанської тергромади Миргородського району, якого суд двічі визнавав винним у керуванні автомобілем у стані сп’яніння, обґрунтовано підозрюють в ігноруванні ухвалених судом рішень. Як повідомив старший слідчий Миргородського райвідділу поліції Юрій Ігнатченко, не зважаючи на визначені судом заборони, правопорушник сів за кермо транспортного засобу. Мало того, він знову був на підпитку. 

Юрій Ігнатченко розповів, що 12 червня, близько 20:30, у селищі Велика Багачка працівники сектору реагування патрульної поліції відділення №3 Миргородського райвідділу зупинили легковик Lancia-DEDRA, за кермом якого перебував 39-річний порушник. 

Підставою для зупинки автомобіля стали щонайменше 5 порушень Правил дорожнього руху, допущені водієм. У процесі оформлення адміністративних матеріалів поліцейські також встановили, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння – перевірка на Драгері показала 1,45 проміле. 

Окрім того, правоохоронці з’ясували, що Великобагачанським районним судом водія позбавлено права керування. Для документування факту невиконання постанови суду на місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Старший слідчий зазначив:

«Проаналізувавши отриману інформацію, ми пересвідчилися, що чоловік є систематичним порушником та не виконує рішення суду, ухвалене у лютому 2023 року, що накладає заборону на керування транспортними засобами на 5 років. За умисне невиконання постанови суду слідчі поліції, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури, розпочали досудове розслідування за ч.1 ст. 382 Кримінального кодексу України та вручили йому підозру. Тривають слідчі дії».

Санкція статті передбачає покарання – штраф (від 8 500 гривень до 17 000 гривень) або позбавлення волі строком до трьох років.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2023, 13:06 | Велика Багачка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації