Вхід | Реєстрація

Дмитренко вимагає виборів

Дмитренко вимагає виборів

Невтомний кобеляцький пенсіонер прагне, аби в Кобеляках з’явився повноцінний міський голова, а діюча влада прозвітувала перед ним та іншими громадянами. А ще — вийшла на співпрацю із США.

Як відомо, у Кобеляцькій громаді посада міського голови по суті є вакантною. Це сталося після того, як 27 вересня 2022 року міські депутати проголосували за висловлення недовіри тодішньому  очільнику  громади Олександру Копельцю.

Після цього минув майже рік. Після Копельця в громаді керували і керують виключно тимчасово виконуючі обов’язки  міського голови. Володимир Жукові виконував обов’язки лише місяць. Василь Фещенко тримається довше.

Але й Володимира Володимировича, і Василя Васильовича ні де-юре, ні, де-факто не можна називати міським головою. Адже вони не перемагали на виборах до органів місцевого самоврядування, їх вибрали депутати.

Тобто повноцінний міський голова в Кобеляках може з’явитися виключно після виборів. А їх, тих виборів, у зв’язку із війною ніхто не призначає.

І, на перший погляд,  проблема неповноцінності нинішньої влади в Кобеляках не хвилює нікого, окрім хіба що екс-міського голови  Копельця.
Та ні, виявляється є в громаді й інші люди, які цим переймаються.

Так, днями до редакції «ЕХО»  вчергове звернувся невгамовний кобеляцький пенсіонер Микола Дмитренко.

Микола Захарович відомий кобелячанам не лише тим, що кілька десятиліть тому керував цегельним заводом. Перебуваючи на заслуженому відпочинку, пенсіонер регулярно звертається до керівників, раніше — району і міста, а тепер — громади, із різними пропозиціями.

Ми вже повідомляли про те, що Микола Дмитренко вимагає від нинішнього тимчасово виконуючого обов’язки  міського голови  Василя  Фещенка публічно прозвітувати перед громадою про результати кількамісячного перебування на посаді.

А зараз Микола Дмитренко написав звернення до Василя Фещенка із вимогою провести вибори міського голови. І запроваджений в Україні у зв’язку із рашистською агресією військовий стан, а з цим і певні обмеження в правах громадян, пенсіонера не бентежать. Він посилається на те, що виконуючий обов’язки міського  голови зобов’язаний протягом 15 днів звернутися до Верховної Ради України із клопотанням про призначення позачергових виборів кобеляцького міського голови.

На резонне запитання автора цих рядків  з приводу того, що, можливо, міська рада і зверталася до парламенту про призначення виборів, Дмитренко відповів:

— Не знаю. Не запитував. Напишу запит.

Ми, у свою чергу, усно поцікавилися в міській раді, чи було звернення про призначення виборів у Кобеляках. Нам відповіли, що такого звернення у зв’язку із запровадженим у державі військовим станом не направляли.

Окрім того, потрібно зауважити, що в Указі Президента України Володимира Зеленського  № 64/2022  «Про введення воєнного стану в Україні»  в пункті 3  чорним по білому написано:  «У зв’язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30 – 34, 38, 39, 41 – 44, 53 Конституції України,....»
Тобто, мова йде і про обмеження дії статті 38 Конституції.

Так що виборів від Фещенка Дмитренко вимагає таки марно.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2023, 12:14 | Кобеляки | Політика


1. микола козак / 9 вересня 2023, 13:00
На сто відсотків підтримую пана Дмитенка , В Кобеляках саме під військовий стан звільняють депутати міського голову , якого вони не обирали , а їх також ніхто не обирав , і це вважається законно .А от вибори провести незаконно , адже недарма купка так званих депутатів , при допомозі пана Філоненка травили Копельця , щоб дорватись до корита , а тепер писати звернення ВР , для проведення виборів , тільки схвативши владу , ну дозвольте , це нонсенс .Не для того були інтриги.На території Кобеляцької громади немає військових дій , тож і вибори можна проводити , а якщо вже не вибори , то призначити військову адміністрацію.Пан Дмитренко правий і Микола Захарович , правильно буде поставити питання перед Кобеляцькими депутатами , про колективне звернення до ВР , про проведення виборів міського голови і бажано депутатів інтриганів найближчим часом.Ті , хто дорвались до влади ніколи не напишуть звернення про їх переобрання.
2. Zorn / 11 вересня 2023, 17:09
А це той Дмитренко що керував цегельним заводом і ПМК-7 чи ні?
3. Filon / 12 вересня 2023, 08:53
2.Zorn
«А це той Дмитренко що керував цегельним заводом і ПМК-7 чи ні?»

Той
4. Filon / 12 вересня 2023, 09:01
1.микола козак
«На території Кобеляцької громади немає військових дій , тож і вибори можна проводити , а якщо вже не вибори , то призначити військову адміністрацію.»

Миколо, ну не буде так як ви хочете. А буде така як велить Закон. А він і проведення виборів забороняє і запровадження військової адміністрації не передбачає. Є перелік обставин в разі настання яких запроваджується військова адміністрація. А їх цих обставин в Кобеляках немає і не було. А ваша як і вашого улюбленця Копельця проблема полягає в тому, що ви не читаєте тексти законів. Або намагаєтесь їх трактувати під себе. Робив би Копелець згідно із діючим законодавством, то ніякі депутати, тим більше, автор цих рядків, його б від влади не посунули б. Я йому про це неодноразово особисто говорив. Ну й публічно писав. Але він як і ви, не сприймав. Якось так.
5. Чудо Юдо / 13 вересня 2023, 23:22
1.микола козак
«а їх також ніхто не обирав»

Що значить їх ніхто не обирав? Це депутати, які були обрані голосуванням ще до війни.

1.микола козак
«стан звільняють депутати міського голову , якого вони не обирали»

Ну Копелець пробував судитися - йому суд двічі сказав, що все по закону. Це і логічно - депутати повинні мати механізм спихання мера з крісла, чи це не мер а царь якийсь? Видно ж мають, цим правом і скористалися...
Ну а щодо виборів... Я не фанат нинішнього в.о. мера, але... Он у Полтаві аналогічна ситуація - мера спихнули, замість нього вже другий(!) в.о. керує. І ніяких виборів не проводять. Отже ж таки, мабуть, не можна від час військового стану.
6. микола козак / 25 вересня 2023, 10:29
5.Чудо Юдо
«Ну Копелець пробував судитися - йому суд двічі сказав, що все по закону. Це і логічно - депутати повинні мати механізм спихання мера з крісла, чи це не мер а царь якийсь?»

Я незнаю , чи доводилося вам мати справу з судами , але скажу , що мати справу , як з Кобеляцьким , так і з полтавським адміністративним - це самовбивство.Взагалі в правоохоронних органах судячи з публічної інформації панує повне беззаконня .Ніхто в судах не несе відповідальності за незаконні рішення , при цьому ще і кругова порука , дуже рідко невфірні рішення відміняються вищими інстанціями , особливо для тих , хто не має бабла.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації