Вхід | Реєстрація

Школи змінили графіки канікул

Школи змінили графіки канікул

Навчальний рік в українських школах стартував 1 вересня, а триватиме до 28 червня наступного року. Процес навчання в кожній області повністю адаптують відповідно до військової обстановки. Названо нові дати шкільних канікул.

Українські школи працюватимуть у трьох форматах: очне відвідування, онлайн та змішана. Обласні військові адміністрації та керівництво шкіл прийматимуть рішення про навчальний процес у тій чи іншій школі. Батьки мають право перевести дітей до тієї освітньої установи, яка подобається їм більше.

Графіки канікул будуть однаковими для всіх учнів. Восени діти проводитимуть на канікулах період з 23 по 29 жовтня, взимку — з 23 грудня по 7 січня, навесні — з 25 по 31 березня та влітку — з 29 червня по 31 серпня.

Останні дзвінки пролунають 31 травня. Однак до 28 червня можуть проходити заняття для того, щоб компенсувати освітні втрати. Також проводитиметься атестація та інші заходи, передбачені шкільними адміністраціями.

Українські школярі, які зараз перебувають за кордоном та дистанційно освоюють програму, з 1 вересня проходять лише обов’язковий базовий 6-8-годинний український блок (історія України, українська мова, література, географія — залежно від класу). Інші основні предмети діти вивчають у місцевих школах. Оцінки, отримані у закордонних школах, потім будуть перенесені до українського табеля.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації