Вхід | Реєстрація

На Полтавщині затримали чоловіка, який вихваляв путіна та закликав розділити Україну

На Полтавщині затримали чоловіка, який вихваляв путіна та закликав розділити Україну

На Полтавщині СБУ повідомила про підозру місцевому мешканцю у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки

Служба безпеки України повідомила про підозру 33-річному мешканцю Миргородського району у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки. Фігурант публікував дописи із закликами до розділу України та захоплення державної влади в одній із заборонених соціальних мереж. Крім того, у своїх публікаціях він глорифікував путіна та учасників т.зв. «сво».

Фігурант закликав до інтенсифікації т.зв. «сво» для «звільнення» України від «нацистів» і публікував дописи про необхідність силового приєднання України до росії, усунення вищого керівництва держави силовим шляхом, називав російських військових найосвіченішими у військовій справі, глорифікував підрозділи «вагнера» та казав, що це «війна не росіян та українців, а війна проти них», бо західний світ постачає Україні зброю.

Після проведення ряду експертиз слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за 3 статтями кримінального кодексу України:

  • ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч.2 і ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Наразі досудове слідство завершено, матеріали скеровано до суду.

Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2023, 11:10 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації