Вхід | Реєстрація

Мінветеранів розподілило 5,5 млрд грн житлових субвенцій

Мінветеранів розподілило 5,5 млрд грн житлових субвенцій

Міністерство у справах ветеранів України завершило розподіл субвенцій на виплату грошової компенсації для придбання житла за чотирма бюджетними програмами в обсязі 5,5 мільярдів гривень, які передбачені на 2023 рік. За рахунок розподілених коштів грошову компенсацію за житло цьогоріч отримають майже 2500 осіб.

Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Йдеться про ветеранів війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в бойових діях на території інших держав, Революції Гідності, та членів сімей загиблих (померлих) з числа таких ветеранів.

Це особи, по яким прийнято рішення про призначення грошової компенсації на 01.03.2023 і рішення про виплату грошової компенсації тим ветеранам, які вдруге вимушено перемістилися з територій бойових дій чи тимчасово окупованих агресором населених пунктів після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Виплату грошової компенсації за житло буде здійснено бенефіціарам на спеціальні рахунки, які вони відкривають в Ощадбанку. Після отримання коштів особи придбають житлові приміщення, які вони попередньо обрали самостійно. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному — за умови, що воно обов’язково введено в експлуатацію.

– Ці кошти розподілено по всій Україні відповідно до потреб, крім тимчасово окупованих територій та районів, де точаться активні бойові дії. Таким чином, ветерани війни, а також члени їхніх сімей зможуть нарешті придбати житло, хто в цьому році, хто в наступному. На сьогодні грошову компенсацію вже виплачено більше ніж 700 особам зазначеної категорії, з них 13 ветеранів придбали житло, – поінформувала Юлія Лапутіна.

Міністр також повідомила, що в умовах викликів сьогодення завдяки спільній та продуктивній роботі з Офісом Президента України, Урядом, Міністерством фінансів, Мінветеранів вдалося передбачити у проєкті Державного бюджету на 2024 рік видатки в обсязі 5,2 млрд гривень на виплату грошової компенсації за житло. Це дасть можливість забезпечити житлом тих одержувачів, які перебувають в черзі на її виплату на 01.03/06.2023.

З покроковою інструкцією щодо забезпечення житлом ветеранів та членів їхніх родин можна ознайомитися за цим посиланням.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2023, 17:30 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації