Вхід | Реєстрація

Кабмін розширив список заборонених предметів у посилці

Кабмін розширив список заборонених предметів у посилці

Кабінет Міністрів України розширив список речей, які не можна пересилати через поштові відділення. Співробітники поштових відділень матимуть повне право вилучати такі предмети з посилок. Цю постанову №958 ухвалив Кабінет міністрів.

Відповідно до рішення Кабміну, до списку заборон входять наступні речі:

  1. продукти харчування зі строком придатності 10 днів та менше, оскільки вони несуть небезпеку для поштових працівників та поштового обладнання. У випадку виявлення їх у відправленні, працівники пошти складають відповідний Акт та можуть їх утилізувати,
  2. алкогольні напої зі вмістом спирту більш як 8,5%. До цього пункту належать і вироби з тютюну, рідин для електронних сигарет на яких відсутні акцизні марки,
  3. під заборону потрапляє й іноземна чи національна валюта.

Якщо у відправленні буде виявлена нацвалюта, то вона буде пересилатися або переказуватися відправнику, але з цієї суми буде мінусуватися вартість доставки валюти до одержувача.

У поштових відправленнях по світу заборонено відправляти особисті документи. Такі як трудова книжка, військовий квиток, дозвіл на вогнепальну зброю та інші. У випадку, коли такі речі будуть виявлені, то митні органи будуть вилучати.

Окрім цього, не можна надсилати й зброю, речовини, які можуть легко загорітися, та будь-які небезпечні предмети. Більш того, якщо у вашому відправленні буде виявлена зброя, патрони, боєприпаси або інші подібні речі, то працівники служби зобов’язані викликати поліцію. Тому всі подробиці будуть з’ясовувати правоохоронці.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
Читайте також
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації