Вхід | Реєстрація

Уряд затвердив програму безкоштовного навчання УБД

Уряд затвердив програму безкоштовного навчання УБД

Кабінет Міністрів України під час засідання 15 вересня затвердив Порядок реалізації експериментального проекту з організації навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості. Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з цим Порядком, учасники бойових дій та особи з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, матимуть можливість проходити як первинну професійну підготовку, так і перепідготовку, або підвищувати свою професійну кваліфікацію. Вони зможуть самі обирати професії або програми підвищення кваліфікації з переліку, який буде сформовано Державним центром зайнятості і розміщено на його веб-сайті. Там же буде представлена і інформація про початок та тривалість кожної програми.

Також здобувачі освіти зможуть самостійно обирати місця професійного навчання із списку навчальних закладів, який також буде опублікований на веб-сайті ДЦЗ.

Фінансування професійного навчання та пов’язаних витрат під час реалізації цього проекту буде проводитися за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Координацію експериментального проекту взяли на себе Мінекономіки та Державний центр зайнятості.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2023, 11:27 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації