Вхід | Реєстрація

«росія» і «москва» пишеться з малої літери

«росія» і «москва» пишеться з малої літери

В Україні написання слів «росія», «москва» дозволили писати з малої букви в неофіційних текстах. Про це повідомили в Національній комісії зі стандартів державної мови.

Зазначається, що питання про написання назви держави-агресора з малої букви розглянули, зважаючи на «героїчну боротьбу українського народу за незалежність та взявши до уваги звернення в соцмережах міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук».

Фахівці обговорили відповідне питання із урахуванням офіційних листів від Інституту української мови НАН України, Інституту мовознавства НАН України.

«Написання назв «російська федерація», «росія», «москва», «московія», «московське царство», «російська імперія», «державна дума рф» з малої букви можна не кваліфікувати як відхилення від норм української мови в текстах неофіційного характеру», — вказали в Нацкомісії.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2023, 14:22 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації