Вхід | Реєстрація

На Полтавщині виявили мертвого дикого кабана – причиною смерті називають чуму

На Полтавщині виявили мертвого дикого кабана – причиною смерті називають чуму

2 листопада 2023 року до Зіньківської дільниці ветеринарної медицини Полтавської дільничної лікарні ветеринарної медицини Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини надійшло повідомлення від працівників відділення поліції № 4 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області про те, що на території мисливських угідь Зіньківського ГМРГ, що знаходиться на території Опішнянської селищної територіальної громади Полтавського району Полтавської області знайдено труп дикого кабана.

Цього ж дня фахівці Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини створили комісію з метою проведення епізоотичного обстеження та відбору біологічного матеріалу для дослідження на африканську чуму свиней.

Згідно зі звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 003106 п.м./23 від 03.11.2023 Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області ДНК вірусу африканської чуми свиней виділено.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області підгоували проєкт рішення на засідання місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії виконавчого комітету Опішнянської селищної ради, яке відбудеться 03.11.2023, з метою встановлення карантину щодо африканської чуми свиней та оголошення неблагополучною по даному захворюванню територію мисливських угідь Зіньківського ГМРП, що знаходиться на території Опішнянської селищної громади Полтавського району Полтавської області.

Також розроблено «План заходів щодо локалізації та ліквідації африканської чуми свиней на території мисливських угідь Зіньківського ГМРП, що знаходиться на території Опішнянської селищної громади Полтавського району Полтавської області та недопущення розповсюдження даного захворювання на території Полтавської області».

Заходи щодо запобігання розповсюдження АЧС запроваджені у відповідності з вимогами чинної «Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 за №111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 29.03.2017 за №432/30300.


Автор: ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2023, 14:16 | Зіньків | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації