Вхід | Реєстрація

Щороку від туберкульозу вимирає «Чорнухинський район»

Про це йшлося під час «круглого столу» на тему боротьби із туберкульозом та його профілактики у Полтавському міськвиконкомі. Із вступним словом перед головами та представниками студентського самоврядування, депутатами Студентської ради м.Полтава виступили представники управління охорони здоров’я, управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому.
Серед запрошених - фахівці обласного протитуберкульозного диспансеру, міської санепідемстанції, завідуючі «Клініки, дружньої для молоді» та студентської поліклініки.
Кожен із спеціалістів наголошував на своєчасному та обов'язковому медичному та флюорографічному огляді серед студентської молоді.
Саме ця категорія населення є найбільш активною, має найширше коло спілкування та найбільше поганих звичок. Основною причиною захворювання на туберкульоз є занижений імунітет; а основними умовами, що спричиняють інфікування: погане харчування, шкідливі звички (паління, алкоголізм), вживання енергетичних напоїв, пасивний спосіб життя, стреси нервової системи під час іспитів та нервове перенапруження, безперервна праця та ігри на комп'ютерах тощо.
За 2009 рік студентською поліклінікою проведено 44 тисячі медичних оглядів, 21 тисяча з них - флюорографічні. Звичайно, є тенденція до зменшення кількості захворювань, але минулого року було виявлено 12 випадків хвороби серед студентів, і 3 з них - у іноземних студентів.
3 випадки на захворювання туберкульозом вже було діагностовано за три місяці цього року.
Тож, ситуація - невтішна. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я епідемії на туберкульоз відбуваються тричі на сторіччя, і нинішня епідемія почалась в Україні ще 1995 року. Але ж забирає вона найпродуктивнішу частину населення - від 20 до 49 років. «Щороку в Україні хворіє близько 40 тисяч людей, а вмирає приблизно «як Чорнухінський район», - повідомив завдиспансерним відділенням обласного протитуберкульозного диспансеру.
«У Полтаві щороку виявляють до 10 випадків захворювання на туберкульоз серед студентів», - зазначив головний фтизіатр міста Михайло Ульченко. Часто загрозу становлять іноземні студенти, які приїздять до Полтави на навчання вже інфікованими.

Автор: www.lokhvicya.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2010, 16:13 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації