Вхід | Реєстрація

За кошти держсубвенції облаштовують 9 шкільних укриттів

За кошти держсубвенції облаштовують 9 шкільних укриттів

Відповідно до розподілу державної субвенції Полтавській області направили 54 мільйони гривень. Їх на умовах співфінансування з місцевими бюджетами використали на облаштування укриттів у 9 школах: Гребінківська гімназія, Зіньківський опорний ліцей №1, Великорублівська опорна школа, Чутівська загальноосвітня школа, Лютенський ліцей імені М. Величая, Яреськівська опорна школа імені Ф. Борідька, Шишацький ліцей імені В.Вернадського, Щербанівський та Михайлівський ліцеї.

Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський.

Минулого тижня ремонтні роботи завершили в Шишацькому ліцеї. Готові до завершення протирадіаційні укриття в Михайлівці, Щербанях та Лютеньці. У решті шкіл — роботи на завершальному етапі. Із місцевих бюджетів на облаштування укриттів виділили 7,7 мільйона гривень.

В укриттях відремонтують приміщення, санвузол, замінять мережі, вентиляцію, облаштують аварійне освітлення, запасні виходи, місця для сидіння. Крім того, укриття обладнають системами оповіщення, відеоспостереження, контролю доступу та сигналізацією загазованості. Для зручності пересування людей з інвалідністю та безперешкодного доступу до споруди встановлять похилий підйомник та розширені двері. Крім того, укриття забезпечать запасами питної води та їжі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації