Вхід | Реєстрація

Через військовий ПДФО полтавці втратили більше 400 мільйонів

Через військовий ПДФО полтавці втратили більше 400 мільйонів

Після підтримання закону про військовий ПДФО Полтавська громада втратила понад 400 мільйонів гривень. 8 листопада депутати Верховної Ради підтримали законопроєкт №10037 щодо «військового ПДФО». Про це розповіла секретар Полтавської міськради Катерина Ямщикова.

За її словами, у різних громадах існують різні обставини, тож деякі громади дійсно залежать від податків із зарплат військових.

Станом на 24 жовтня в Полтавській громаді ПДФО від військовослужбовців становило 449 мільйонів 600 тисяч гривень. Видатки, які планують спрямувати до держбюджету, становлять 417 мільйонів гривень. Раніше військовий ПДФО спрямовували до бюджету громади на військові видатки.

Також певну суму хочуть спрямувати на програму «Полтавський спротив».

Ямщикова зауважила, що цей процес буде дещо різнитися оскільки, кошти з державної субвенції можна спрямувати згодом, а запити на конкретні закупівлі необхідно розглядати вже зараз та займатися ними до кінця листопада. Близько 40 мільйонів гривень хочуть спрямувати на програму.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2023, 11:37 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації