Вхід | Реєстрація

Збірна України виборола нічию у грі зі збірною Італії

Збірна України виборола нічию у грі зі збірною Італії
Фото Павла Кубанова

Учора, 20 листопада національна збірна України в межах кваліфікації Євро-2024 провела вирішальний поєдинок проти команди Італії.

Матч у Леверкузені на стадіоні «БайАрена» мав визначити володаря другого місця в групі С та прямої путівки на чемпіонат Європи. Зважаючи на перевагу в очних зустрічах, Італію влаштовувала нічия, тоді як Україні потрібна була лише перемога.

В УАФ розповіли деталі матчу.

Практично зі старту гра була яскравою та динамічною. На 5-й хвилині Циганков здалеку пробив у площину, а невдовзі К’єза пробачив українців після скидки Дзаньйоло в штрафному. Потім синьо-жовті провели кілька хороших атак, але без завершення. Далі виручили воротарі обох команд — після ударів Судакова й Барелли відповідно.

У середині першого тайму Італія заволоділа ініціативою та створила кілька гольових моментів. Спершу Ді Лоренцо після чергового кутового «Скуадри Адзурри» пробив поруч зі стійкою, потім Трубін парирував удар Фраттезі, який вирвався сам на сам, а Распадорі ледь не замкнув передачу К’єзи.

Другий тайм видався нервовим, на його початку Італія продовжила контролювати хід гри. Лише на 65-й хвилині виник момент у синьо-жовтих — після вкидання Коноплі з ауту м’яч дійшов до Мудрика, але той не переграв Доннарумму. Наприкінці матчу підопічні Сергія Реброва відчайдушно намагалися пройти щільний захист суперників, але забити такий потрібний гол не зуміли.

Таким чином, збірна України посіла третє місце у групі С і, на жаль, не кваліфікувалася до фінального турніру Євро-2024 напряму, але матиме шанс отримати путівку через плей-оф Ліги націй, поєдинки якого пройдуть навесні наступного року. Жеребкування відбудеться 23 листопада, серед потенційних суперників у півфіналі плей-оф (21 березня) — команди Уельсу або Польщі (у шляху Ліги А), Ізраїлю та Боснії і Герцеговини (у шляху Ліги В). Цей матч синьо-жовті проведуть у гостях, а місце проведення фіналу в разі успіху (26 березня) визначить жереб.

Зараз відомі 20 учасників фінальної стадії Євро-2024. Окрім господаря, команди Німеччини, ними стали збірні Албанії, Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Англії, Франції, Угорщини, Італії, Нідерландів, Португалії, Румунії, Шотландії, Сербії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швейцарії, Туреччини.

 

Підсумкова таблиця

 

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

АНГЛІЯ

8

6

2

0

22—4

20

2

ІТАЛІЯ

8

4

2

2

16—9

14

3

Україна

8

4

2

2

11—8

14

Північна Македонія

8

2

2

4

10—20

8

5

Мальта

8

0

0

8

2—20

0



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2023, 08:59 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації