Вхід | Реєстрація

У всіх вишах планують створити військові кафедри

У всіх вишах планують створити військові кафедри

З вересня у вищих навчальних закладах України з’являться кафедри, які відповідатимуть за базовий військовий вишкіл для всіх хлопців та охочих дівчат. Про це розповів заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький.

Планується, що студенти військових кафедр матимуть три аудиторні кредити та здобуватимуть військово‑облікову спеціальність «Стрілець». Спеціальність можна буде здобути, пройшовши курс тактичної медицини чи базової стрільби.

За словами Михайла Вербицького, військові кафедри є важливою потребою для України навіть у мирний час, адже є потреба в офіцерах запасу.

«І нам вони потрібні у великій кількості. Зараз військова кафедра — це фактично платна освіта. Тож людина має заплатити сама за те, що вона має привілей бути офіцером запасу», — розповів Михайло Вінницький.

Михайло Вербицький додав, що розглядається можливість для студентів, які отримали грант, який частково покриває навчання, покрити другу частину за рахунок бюджету на підготовку офіцерів запасу.

Пілотні проекти з впровадження військових кафедр мають почати діяти з нового навчального року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 листопада 2023, 17:50 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації