Вхід | Реєстрація

У Миронівці вибухнула і згоріла хата

У ніч із п’ятниці на суботу позаминулого тижня  згорів будинок у Миронівці. Уночі 3 квітня сусіди почули вибух. Поки збіглися, полум’я охопило усю будівлю. Передню стіну вирвало і розкидало по двору, вікна повилітали. Дзвінок до чергової частини ПДПЧ-42 надійшов о 3 годині 25 хвилин. Як повідомив начальник сектору державного пожежного нагляду Юрій Голубович, на момент їх прибуття горіння було інтенсивним, вогонь охопив усю покрівлю.
Незабаром швидка допомога і госпіталізували господаря, Михайла Кириловича Колісника 1943 року народження, до хірургічного відділення Машівської ЦРЛ.. Як повідомив лікар-анестезіолог Віктор Явтушенко, стан потерпілого у вівторок був стабільно тяжким.
Гасили пожежу близько трьох годин, але на думку пожежних житло відновити навряд чи вдасться. Вигоріли і попадали балки, від дому фактично залишилися тріснуті три стіни. Попередньою причиною пожежні називають вибух газу.
Начальник Машівського УЕГГ Яків Головченко у телефонній розмові сказав, що за попередньою оцінкою спеціалістів районного масштабу причина пожежі, схоже, таки має стосунок до газу. Але всі крани газових приладів уже після гасіння вогню виявилися перекритими. У господаря взято кров на експертизу щодо вмісту алкоголю. Схоже, потерпілий був п’яний. Крім того, працівники газової служби спілкувалися з багатьма людьми і виявилося, що потерпілий мав неврівноважену психіку, знущався з родини. Тижнів зо два тому дружина поїхала до дочки. На момент події господар помешкання залишався у домі сам. Стверджує, що вночі вийшов на кухню і вибух стався після спроби увімкнути світло. Але всі наявні факти, на думку начальника УЕГГ, вказують на спробу або самогубства, або умисного знищення майна. Якби газ внаслідок витоку накопичився і вибухнув у грубі, руйнування були б іншими і потерпілий навряд чи зміг вибратися на вулицю.
Сільський голова Лідія Бережна розповіла, що дебошир останнім часом ніби відчував якесь лихо, кажуть, що спиртним не надто зловживав. Через відсутність бюджету ні сільська рада, ні районна поки виділити з резервного фонду нічого не можуть. Звернулися до односельців, аби зібрати хоч щось (якщо не на житло, то хоча б на лікування).
Сусіди кажуть, що в домі все було, як у людей: два телевізори, меблева стінка, килими.
Крім майна згоріли всі документи. Сусідам одразу після вибуху потерпілий розповідав свою версію причини: вмикав світло, від того все й сталося. Офіційні висновки експертів попереду.

Автор: Ольга БЕРЕЗІНА, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2010, 09:28 | Машівка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації